Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Oude bouwvergunning meenemen voor 2 duivenhokken naar nieuw adres in zelfde straat

Een buurman heeft destijds ( minimaal 15 jaar geleden) een bouwvergunning gekregen voor het bouwen van 2 duiven hokken, halverwege rijtjeswoningen. Meneer komt nu aan openbare weg (hoekwoning) te wonen met parkeergelegenheid voor de wijk. Deze zijde van de wijk en de omwonende zien het niet zitten om te kijken naar 2 duivenhokken van 8mx2mx3m (hoog) en ongeveer 200 duiven.
Nu komen wij niet verder met de gemeente en woningbouwvereniging om dit te voorkomen.

Ook zit er op 10m afstand van de nieuwe aangewezen woning een gastouderopvang welke zich moet houden aan de richtlijnen betreffende de gezondheid van de kinderen en maakt zich zorgen.

Mijn vraag is of een oude bouwvergunning voor duiven zomaar mee mag naar een ander adres of dat er vanwege een nieuw adres ook een nieuwe vergunning aangevraagd moet worden voor het bouwen van de duivenhokken.

Wij zijn reeds in afwachting van verzoek tot handhaving en hebben ook de oude vergunning ter inzage opgevraagd bij de gemeente.

Nee dat lijkt me niet omdat de vergunning niet persoons maar object gebonden is en op adres : er zal opnieuw getoetst moeten worden of deze vergunning op die plaats kan worden uitgegeven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag