Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Oud werkgever houd deel laatste loon achter

Ik heb ontslag genomen bij mijn laatste werkgever. Daar was een fietsplan waar ik gebruik van heb gemaakt. Hiervoor is een contract opgesteld waarin in staat dat over drie jaar, per kalender jaar telkens €500,- in mindering word gebracht. bij mijn laatste afhandeling heb ik duidelijk gevraagt hoe dit afgehandeld zou worden en hier is ook duidelijk antwoord op gegeven en dit is bevstigd in mail. Nl; contract is aangegaan per september 2020. uitreding is per december 2021. daarom zien wij 2 kalender jaren als gepaseeerd. €1000,- is kwijt en er staat nog €500,- open. deze zullen wij in mindering brengen van je laatste loon.
Nu krijg ik mijn laatste loon overgemaakt en samen met mijn loonstrook zie ik dat hij zich schijnbaar heeft bedacht en nu €375,- extra in mindering brengt. Dit terwijl het dus anders in contract en in mail staat. Kan dit zo maar?

Neen, niet als u anders bent overeengekomen. U zou om te beginnen om tekst en uitleg aan uw ex-werkgever kunnen vragen. Waarop ziet de EUR 375,-? Wellicht heeft het betrekking op iets anders?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik kan in miijn loonstrook zien dat hij dat voor de fietsregeling in houd. dat is duidelijk.


Reactie van de vraagsteller

zoals het mij voor schijnt schrapt hij nu de kalenderjaar regeling en gaat hij per maand inhouden. gezien de regeling in September 2020 is in gegaan haalt hij dus 3/4 van dat kalender jaar af.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag