Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Opzeggen van een mondelinge overeenkomst perceel grasland

Ik gebruik sinds 2005 een perceel grasland d.m.v. een mondelinge overeenkomst.
Ik wil dit per 1 januari 2022 opzeggen.
Kan ik dit mondeling doen zodat dit ontbonden wordt of moet ik dit schriftelijk doen met of zonder ondertekening.

Graag hoor ik van u

Met vriendelijke groet ,

In principe kan een mondelinge afspraak meestal ook mondeling worden opgezegd.
U loopt dat alleen het risico dat het bij een eventueel conflict het moeilijk aan te tonen is dat u de overeenkomst daadwerkelijk heeft opgezegd.

Om wat voor soort overeenkomst gaat het? En waren er specifieke voorwaarden aan verbonden?

Mijn advies zou zijn om via brief/mail/whatsapp/sms op te zeggen aangezien u dan bewijs heeft. Als u het mondeling per telefoon of in persoon wilt doen zou u een audio opname kunnen maken.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte meneer Uygul-van Dam ,

Sinds 15 jaar maak ik gebruik van een perceel grasland van 1 hectare, er is toentertijd mondeling overeen gekomen met de eigenaresse van dit perceel dat ik dit grasland mag gebruiken voor het weiden van enkele schapen en voor de hooibouw om zo het verwilderen van het perceel te
voorkomen dit is jaren in goede harmonie gegaan.
Uit het niets is ineens de dochter van deze mevrouw op het idee gekomen dat ik hier aardig geld mee verdien en wil nu een vergoeding zien.
Ik heb nu besloten het gebruik van dit perceel op te zeggen en wil niet voor verrassingen komen te staan.
De dochter wil echter niet dat ik contact opneem met haar moeder terwijl hier wel de afspraken mee gemaakt zijn dus wat is wijsheid om te doen?
Is een (aangetekende) brief aan de eigenaresse van het perceel met de mededeling de mondelinge overeenkomst per direct op te zeggen dan voldoende?
Alvast bedankt dat u mee wilt denken.

Met vriendelijke groet,
Jack Bos
06 2466 7778


Vervelend dat de situatie zo ineens door inmenging van de dochter anders loopt.

Als ik het goed begrijp heeft u al die jaren gebruik mogen maken van het grasland zonder dat daar iets tegenover stond. Dat is een overeenkomst die u (ook mondeling) met iemand mag maken.

Aangezien dat de situatie van de afgelopen 15 jaar is, is het bij een eventueel conflict aan u om aan te tonen dat de overeenkomst is opgezegd. Als u dit mondeling zou doen loopt u een risico dat de dochter ontkent dat er sprake is van een opzegging.

Met een aangetekende brief kunt u inderdaad bewijze dat de situatie gewijzigd is en dat de mondelinge overeenkomst niet meer wordt voortgezet. Dit zou voldoende moeten zijn.

In het geval de dochter zou zeggen dat er betaald moet worden voor het grasland is het aan haar om aan te tonen dat u dat had afgesproken met de eigenaresse. Mocht u nog vragen hebben of mocht de dochter nog moeilijk gaan doen dan kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag