Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op staande voet ontslagen wegens diefstal

Hallo allen Ik ben 7 maanden terug op staande voet ontslagen ivm diefstal. Dit bedrag is ingehouden op mijn salaris en het resterende heb ik ontvangen. Mijn werkgever zei aangiftett te zullen doen. Ik heb tot vandaag (bijna 8 maanden later) nog geen enkel bericht ontvangen. Niet voor verhoor niks. Ik heb pas een VOG aangevraagd op alle profielen en deze heb ik binnen gekregen. Ik heb spijt betuigd en een brief gestuurd naar mijn ex werkgever. Hier geen bericht op. 2 welen terug heb ik mijn werkgever en RVB een brief gestuurd (samen met een jurist) om duidelijkheid te geven, omdat ik nog geen enkel bericht heb ontvangen. Ik ben ebzig met mijn carrière op de rails te krijgen en wil graag een uni studie doen. Maar de aangifte houdt mij tegen. Wat kan ik nog meer doen om duidelijkheid te krijgen ? Ik heb net bericht gehad dat ik niet bekend ben bij Justitie (dus dat er geen aantekening op strafblad is oid)

Het is niet mogelijk om iemand te beletten aangifte te doen. Zelfs niet met een ondertekende brief. Uw ex-werkgever heeft (nog) geen aangifte gedaan. U heeft al veel gedaan om duidelijkheid te krijgen. Het volgende kan ik u meegeven:

Bij een aanvraag VOG wordt meestal een terugkijktermijn van vier jaar gehanteerd (voor jongeren onder de 23 een termijn van 2 jaar). De meeste studies duren 4 jaar. Zelfs als er de komende tijd nog aangifte gedaan wordt zit u dan dus nog steeds goed.

Daarnaast kan een aangifte geseponeerd worden wegens ouderdom van een feit, veranderde omstandigheden of het feit dat strafrechtelijke vervolging niet nodig is. U bent al ontslagen en heeft het bedrag betaald. De werkgever heeft waarschijnlijk geen belang en behoefte meer bij een aangifte. U zou om zijn woord kunnen vragen (maar dit is dus geen juridische duidelijkheid). Als er aangifte gedaan wordt kunt u om een sepot verzoeken.

U kunt vrijblijvend contact met opnemen als u vragen heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag