Stel vraag

Particulier


Op 5 december 2013 een ongeluk gehad, waardoor ik met een wond op de eerste hulp in het VU medisch centrum terecht kwam met de ambulance.

Op 14 januari 2014 krijg ik een rekening van het Zilveren Kruis om 331 euro te betalen, wat mij logisch leek ivm de ambulance rit en eigen bijdrage voor het eigen risico.

Vervolgens moet ik een paar keer ter controle terug komen naar het VU medisch centrum (periode jan-maart 2014.)

Op 16 februari 2015 krijg ik een rekening van het Zilveren Kruis om 324.03 euro te betalen voor deze controle bezoekjes. Omdat het VU pas dit jaar de nota had doorgegeven

Is dit correct? Ik was namelijk in de veronderstelling dat de ziekenhuis bezoeken van 2014 meegerekend werden voor het eigenrisico van 2014.

Als u schade lijdt als gevolg van een ongeval dan is het wellicht mogelijk om uw schade te verhalen op een aansprakelijke wederpartij. Ik ben graag bereid of dit ook voor u tot de mogelijkheden behoort.

Beoordeel dit antwoord:

Wat vervelend at u een ongeval heeft gehad. Ik hoop dat u inmiddels volledig hersteld bent.

Het ongeval vond plaats op 5 december 2013. U bent met de ambulance vervoerd. De datum van vervoer is van belang. Dit was in 2013 en komt dan ook ten laste van uw eigen risico van 2013. Het eigen risico in 2013 bedroeg €350. het bedrag van €331 komt ten laste van dit eigen risico.

Het eigen risico bedroeg in 2014 €360. De bezoeken, die u in 2014 aan het ziekenhuis heeft gebracht, komen ten laste van het eigen risico van 2014. Dat de nota later naar de zorgverzekeraar werd verzonden. is niet van belang. Ik adviseer u nog eens navraag te doen bij de zorgverzekeraar.

U spreekt over een ongeval. Mocht hiervoor een derde aansprakelijk zijn, dan kunt u wellicht het door u betaalde eigen risico op deze persoon verhalen.

Beoordeel dit antwoord:

Dat u de nota over de controlebezoeken in 2014 krijgt, is normaal. Voor deze controles is namelijk een DBC of DOT product geopend door het ziekenhuis, waarvan de looptijd een jaar is. Alle controles vallen zo binnen één en dezelfde declaratie. De startdatum van deze DBC of DOT is leidend en dient in uw geval in 2014 te liggen. De kosten tellen dan ook mee voor uw eigen risico van 2014. Is dat anders, dan raad ik u aan met uw zorgverzekeraar contact op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag