Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op 30 mei 2014 ben ik in dienst getreden bij mijn werkgever.

Hier heb ik een proefperiode gehad vervolgt met 2 contracten van 4 maanden. Mijn laatste contract heb ik getekend en die was geldig tot 29 september 2015. Hierna heb ik niks getekend.
Bij mijn werkgever staat er aangegeven dat ik tot 31 maart in dienst ben. Zij hebben mij op 3 maart 2016 gezegd dat zij mij geen vast contract willen geven.

Ik heb toen gelijk een WW uitkering aangevraagd bij UWV en ben 2 dagen later gebeld door het UWV en zij vertelde mij dat ik geen recht heb op een WW uitkering omdat ik al in vaste dienst ben.

Ik heb 3 contracten getekend en na de laatste heb ik niks meer getekend.

Wat moet ik nu doen? En kan ik alsnog weer 1 dienst treden met een vastcontract?

Het lijkt er inderdaad op dat u recht hebt op een vast contract en u daarom geen WW krijgt. U zou het gegeven ontslag moeten vernietigen, dit houdt in dat u protesteert tegen het onterechte ontslag en zich beschikbaar stelt om de arbeid te verrichten. Omdat dit vaak een complexe aangelegenheid is, is het verstandig om u zich te laten bijstaan door een arbeidsrechtspecialist. Indien u dit wenst kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

U bent korter dan 2 jaar in dienst. U heeft in totaal 3 contracten gehad. Het UWV en mevrouw Koenig hebben dan ook ongelijk.

Bij het einde van de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd geldt een aanzegverplichting. De werkgever moet minimaal 1 maand voor afloop schriftelijk meedelen, dat hij de overeenkomst niet verlengt. In uw geval is dit niet gebeurd. U kunt jegens de werkgever dan ook aanspraak maken op een schadevergoeding

Met mevrouw Koenig ben ik van mening, dat u bijstand van een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat nodig heeft. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging.

Beoordeel dit antwoord:

Ik ben er bij de beantwoording van uw vraag vanuit gegaan dat u 3 contracten heeft getekend en daarna stilzwijgend door heeft gewerkt. Dat zou betekenen dat u 4 contracten heeft gehad. Of heb ik dit verkeerd begrepen?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag