Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Op 20 mei 2015 heb ik een bedrijfsongeval gehad wat te wijten was aan nalatigheid van een collega van een andere afdeling. Uiteindelijk bleek ik hierdoor mijn meniscus gescheurd te zijn, ik heb hiermee doorgewerkt tot ik op 31 augustus 2015 geöpereerd werd.

De rekening van deze operatie heb ik vorige maand gehad en ging volledig ten koste van mijn eigen risico. Ik ben in de 9 jaar dat ik voor deze werkgever actief ben, nooit ziek geweest dus had ik een hoog eigen risico. De werkgever heeft nu een schikking gedaan van de helft van het bedrag. Ik heb aangegeven dat ik dit mager vind, maar zij zeggen dat zij niet aansprakelijk zijn als werkgever omdat het de fout van een individu (de collega van de andere afdeling) was en niet van de werkgever.

Nu vroeg ik me af of dit wel klopt, het kost me nu dus 437,50 euro voor iets wat buiten mijn schuld om gebeurd is. Ik heb een gesprek gehad met personeelszaken (dit heb ik opgenomen) en zij zeggen dat mij uitgelegd is hoe ik mijn werk moet doen dus dat zij aan al hun verplichtingen hebben voldaan. Ik heb dit in twijfel getrokken en aangegeven dat ruim 1 maand na mijn ongeval hetzelfde is gebeurd en ondanks dat er niemand gewond raakte er dus ook nog niets opgelost was. Ik heb destijds een mail naar de manager gestuurd met foto's om mijn zorgen te uiten.

Kunt u mij vertellen of de werkgever de rest nog moet betalen, of niet ?

Allereerst wens ik u een voorspoedig herstel. Het is erg vervelend dat u letsel heeft opgelopen tijdens uw werk en al helemaal als uw werkgever geen aansprakelijkheid wil erkennen. Ik kan begrijpen dat u deze situatie erg naar vindt.

Ik ben het niet met het standpunt van uw werkgever eens! Uw werkgever is aansprakelijk en moet uw schade vergoeden op het moment dat het ongeval tijdens werktijd heeft plaatsgevonden.

Zoals ik het zie is ook het bedrag van € 437,50 te laag en heeft u recht op een hogere vergoeding.

Ik ben graag bereid om u in deze zaak bij te staan. De kosten voor rechtsbijstand kunt u eventueel ook op uw werkgever verhalen, zodat de behandeling van de zaak u niet veel (of niets) hoeft te kosten.

Beoordeel dit antwoord:

Ik hoop dat u volledig hersteld bent en geen last meer heeft van uw meniscus.

Als een collega een fout maakt en u daardoor letsel oploopt dan is de werkgever aansprakelijk voor alle schade die u daardoor heeft geleden. Niet alleen moet de werkgever het eigen risico betalen maar ook andere schade die u heeft geleden.
Daarom adviseer ik u om niet akkoord te gaan met het aanbod.
Als u dat wenst ben ik graag bereid om u in deze zaak verder bij te staan. De kosten van rechtsbijstand kunt u ook verhalen op de werkgever.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag