Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Onze dochter steekt vorige maand de weg over om onze cocker spaniel pup van 7 mnd uit te laten, en komt in het voorbij gaan een bullmastiff tegen met eigenaar
De hond grijpt onze pup en breekt op 3 plekken zijn pootje. Na een spoed operatie s,avonds en wat dierenarts bezoeken later zitten we met € 2500 ,- schade en de verzekering van de tegenpartij wil ons met €500,- afschepen...
Deze hond blijkt bij navraag en zelfs door de verzekering toegeven vaker te hebben gebeten en schade hebben toegebracht.

Valt dit niet gewoon onder de wa verzekering en anders de aansprakelijkheidsverzekering van de eigenaar van deze bullmastiff?

De wet bepaalt dat de bezitter van de bullmastiff aansprakelijk is voor de door het dier aangerichte schade. De schade die is aangericht aan de in uw eigendom toebehorende Cocker Spaniel dient in beginsel volledig te worden vergoed. Alleen als er sprake zou zijn van eigen schuld - bijvoorbeeld doordat de bullmastiff is opgehitst - kan er sprake zijn van een verminderde vergoedingsplicht. Hier lijkt echter in uw geval geen sprake te zijn. Samenvattend luidt mijn advies dan ook om niet akkoord te gaan met het aangeboden bedrag en te verlangen dat de daadwerkelijk geleden schade wordt vergoed.

Beoordeel dit antwoord:

Ter aanvulling op bovenstaand antwoord, het doet voor u niet ter zake of de eigenaar verzekerd is of niet. Wanneer de eigenaar aansprakelijk is (en ik ben op basis van uw verhaal ook van mening dat dat zo is) dan heeft u een rechtstreeks verhaalsrecht op hem. Als hij dan zijn geld terug kan krijgen van een verzekering is dat fijn voor hem, maar dat verandert uw verhaalsrecht niet.

Beoordeel dit antwoord:

Graag willen wij ons voorstellen. Wij zijn van het SBS6 televisieprogramma ‘Mr. Frank Visser Doet Uitspraak’. In dit programma lost Mr. Frank Visser hooglopende kwesties en conflicten op.

Mr. Frank Visser is ruim 20 jaar geleden begonnen met het tv-programma 'De Rijdende Rechter' omdat hij vindt dat alle mensen recht hebben op recht!

Wij hebben uw case gelezen en bieden u juridisch advies aan en de mogelijkheid om uw zaak in ons programma te behandelen.

Als u interesse heeft kunt u contact met ons opnemen.

Hartelijke groeten,

Vera Driessen
Redacteur - 'Mr. Doet Uitspraak'

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag