Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ontslag wegens verstoorde arbeidsrelatie

9 jaar in dienst in de winkel.
Nu 2 jaar waar ik momenteel ben, is er altijd probleem geweest.
Ik werk in de kleine winkel, waar 4 vast medewerkers plus 1 jobstudente werken.
Er zijn zeker 20 personen binnen en buiten geweest in 2 jaar tijd inclusief lock down.
Als de assistente filiaalbeheerder werk ik meestal met een verkoopster, heel soms met de filiaalbeheerder. (FB)
Na week of 2 weken dat FB en ik niet elkaar gezien hebben, kwam de FB iedere keer met rare verhaal, dat ik niet vriendelijk was tegen andere collega of roddel over FB en zo voort.
De relatie tussen FB en ik is erger en erger geworden. Er wordt geroddeld over mij en ze beginnen een kring te vormen tegen mij wanneer FB aanwezig was.
Door de bezettingsprobleem moesten FB en ik veel extra komen, was het niet gemakkelijk voor mij omdat ik kinderen heb. (FB is 15 jaar ouder en heeft kleinkinderen.)
Ze was nooit tevreden wat ik gedaan heb, zocht ze overal wat niet gedaan was, kleineren, extreem veel opdracht enkel voor mij en zo voort.
Dit heb ik niet direct door gezien en ik heb iedere keer mijn best gedaan om zo goed mogelijk werk uit te voeren. Helaas kon ze nooit complimenten geven... hoe harder ik mijn best doe, hoe minder ze het waardeert ...
Sinds februari hebben we een verkoopster uit andere winkel en de situatie is enorm verslechterd. FB had mij niet meer nodig voor ziekte te vervangen.
FB begon een opdracht te geven aan mijn mede collega's terwijl ik met hun in de winkel sta.
Alle containers lossen en verwerken is enkel voor mij. FB heeft iedere keren zo veel nota's geschreven dat ik soms mijn pause moest doorwerken zonder hulp van andere collega’s want ze hebben andere opdracht van FB!
Sabotage. Toen ik meer dan genoeg had, wou ik een gesprek hebben met een regiomanager. (RM)
RM, FB en ik hebben een gesprek gehad maar FB heeft RM al eerder gesproken over de feite in haar versie wat helemaal anders dan mijn versie is.
Tijdens het gesprek had ik zeker gevoel dat RM enkel bij FB stond, met vraag
"Doe jij de kassa open van mede collega's terwijl ze niet aanwezig zijn?" - "Natuurlijk niet!" ,
vroeg ik een Preventieadviseur (PA) in te zetten. RM heeft het belooft maar na 2 weken heb ik een aangetekende brief ontvangen! Geschokt!
Daarin stond er FB versie van omschrijving van het gesprek, opmerkingen gemaakt over mijn gedrags probleem en het is niet nodig om PA in te schakelen onder namens HR Directeur.
Ondertussen was ik nog altijd op de werkvloer maar ik ben plots hard ziek geworden toen RM vroeg mij naar de hoofdkantoor te komen.
De eerste keer ziek in 9 jaar...
In de zelfde week kwam er nog een brief van de directie dat ik plots ziek gemeld heb, ook nog beschuldigd van verloren werkboek en zo.
1 week terug werken, daarna ziekte tot nu...
Met de brief heb ik een contact gemaakt met de vakbond en naar een gesprek gegaan met een vakbondsafgevaardigde.
Daar hebben de HR Adviseur gesteld mij ontslag wegens verstrooid arbeidsrelatie, na tewerkstelling. Toen de vakbondsafgevaardigde zei" het is maar 13 weken." Thuis gezien dat het is voor 40 weken!!!
Ik ben niet in akkoord gegaan omdat ik zo angst heb om mensen te zien. In de hele regio roddelen ze over mij.
Ik heb gemerkt dat mijn collega's zeggen dat ik stel??? Amai.
De verhaal is tot de meneer van syndicale medewerker gekomen, ook nog.
De vakbond wil mij te zakken omdat ze denken dat er geen best optie is. Aanvaarden, ontslag medische redenen na reïntegratie... burn out.
De werkgever mag geloven wie ze willen, spijtig genoeg, zegt de meneer maar ik wil nog tegen vechten voor mijn eer en eer van mijn kinderen.
Is er een mogelijkheid?j

Waar speelt dit? In Nl of in Vlaanderen?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag