Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ontslag via email geldig?

Ik werk in het basisonderwijs waar het momenteel vakantie is. Afgelopen maandag heb ik mijn ontslag telefonisch en via de mail doorgegeven aan mijn leidinggevende en de stichting waar ik voor werk. Mijn leidinggevende geeft aan dat mijn ontslag niet verwerkt zal worden vanwege de vakantie waardoor ik een maand langer moet blijven werken. Klopt dit?

Officieel is ontslag pas ingediend als de werkgever op de hoogte is van het ontslag. Dat kan mondeling, maar dus ook per email zijn.

Wat staat er in uw contract over het moment van opzeggen of de manier van het doen van ontslag (soms wordt er een termijn van meer dan 1 maand afgesproken)?

In principe gaat het dus niet om het moment van verwerken van een email, maar om de vraag of de werkgever/leidinggevende binnen de termijn op de hoogte was van het ontslag.

Als niemand uw email en/of telefonisch ontslag gehoord heeft tijdens de vakantie zou dat dus een probleem kunnen opleveren. Maar als de werkgever wel op de hoogte is, is het ontslag in principe geldig.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag