Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ontbinding contract en restitutie

Betreft: ontbinding contract en restitutie
Ik heb een 2 daagse cursus geboekt Fillers en skinbooster. Het startpakket (fillers o.a.) en apparatuur heb ik via hun groothandel ingekocht.
Na de 1e theorie dag is er veel verwarring ontstaan. 2,5 uur theorie ipv 6. Lesstof. Aantal modellen.
De dag er na kom ik er thuis achter dat deze specifieke cursus offline is gehaald. Ook de groothandel verkoop geen fillers en de juiste apparatuur niet meer.
Een paar dagen later blijkt dit opleidingscentrum ook nog eens met deze specifieke cursus en apparatuur in RADAR te verschijnen vanwege dubieuze praktijken.
Op dit moment wil ik het contract/overeenkomst ontbinden en restitutie maar dit wordt mij tegengehouden ivm de algemene voorwaarden.
Na bekendmaking dat ik het programma radar heb gezien, hebben ze begrip, en bieden ze mij 200 euro restitutie aan van de 2150 totaal.
Evt mag ik de praktijkdag nog afmaken, of een duurder apparaat aanschaffen of cursus met alternatieve behandelingen voortzetten.

Een advocaat heeft mij als advies gegeven om rechtswinkel te laten adviseren. Deze advocaat kon mij niet helpen want het zou voor mij qua procedurekosten niet rendabel zijn.
Maar ik ging er van uit dat deze kosten in het positieve geval voor de tegenpartij zijn?
Uiteraard wil ik het volle bedrag terug want dit bedrijf is in gebreke.
Wat kunt u mij adviseren?
Is het rendabel om een rechtszaak aan te spannen?

U heeft gelijk dat bij het winnen van de procedure de kosten voor de wederpartij zijn. Daarnaast mag een jurist procederen op basis van "no cure no pay". Dat houdt in dat er alleen maar (een gedeelte) betaald hoeft te worden als de zaak gewonnen wordt. Dit mag een advocaat niet.

U heeft een cursus willen volgen en een startpakket voor die cursus gekocht. De cursus voldoet niet aan de verwachtingen en ineens zijn de goederen ook niet meer te krijgen. U heeft dus niet gekregen wat u wilde en het lijkt er op (gezien het feit dat het bedrijf in Radar is) dat er sprake is van dubieuze praktijken. Het aanbod dat u gedaan is, is niet erg hoog en ik kan me voorstellen dat u uw bedenkingen heeft een andere cursus te volgen.

Mijn inschatting op basis van de huidige informatie is in ieder geval dat er meer uit te halen is dan een restitutie van 200 euro. Misschien zelfs zonder procedure.

U kunt desgewenst vrijblijvend contact met mij opnemen als u juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Wanneer u wint, dan wordt de wederpartij in de kosten veroordeeld. Dit is echter maar het halve verhaal:
1. de kostenveroordeling is meestal (veel) midner dan de werkelijke kosten;
2. op de zitting komt het vak (alsnog) tot een schikking onder compensatie van kosten;
3. u kunt ook verliezen. Alsdan betaalt u ook (een deel van) de kosten van de wederpartij.
Op internet kunt u veel juristen vinden, die bereid zijn deze zaak, ook tegen no cure no pay, te doen. U heeft echter geen enkele garantie dat zo`n jurist ook deskundig is. Wanneer u zo`n jurist inschakelt, bereid u dan goed voor.

Beoordeel dit antwoord:

Aangezien de kosten van een jurist vaak veel lager zijn dan die van een advocaat is het meestal mogelijk om te procederen voor de standaard proceskosten. In ieder geval zouden dergelijke afspraken en vergoedingsmogelijkheden voor het sluiten van de overeenkomst besproken behoren te worden (de slagingskans inbegrepen).

Ik zie niet zo goed in waarom dhr. Van Deuzen een bepaald beeld wil opwekken door te spreken van "zo'n jurist".
Zoals bij welk beroep dan ook ter wereld, is er nimmer een waterdichte garantie dat iemand deskundig is.
Het klopt dat er voor advocaten gedragsregels en bepaalde verplichtingen zijn qua opleiding e.d. Toch heeft dit menig advocaat er niet van weerhouden geen opleidingspunten te behalen, beroepsfouten te maken, geschorst te worden enz.

Ik denk dat het bij welke dienst dan ook verstandig is om te achterhalen of de desbetreffende persoon deskundig is en of u een goed gevoel bij de persoon heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag