Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Onmin met huurbaas

Ik heb een zakelijk huurpand dat ik al bijna 10 jaar huur. Het contract was initieel voor 5 jaar en 2x verlengd met 3 jaar.
Ik heb 1 jaar opzegtermijn en kan in november 2022 opzeggen.

Nu heb ik vanaf het begin regelmatig schimmel, lekkages enz gehad wat steeds is opgelost (soms wel laat).
In de coronperiode heb ik om coulance gevraagd omtrent huur of huurtegemoetkoming, maar verder dan €250,- korting voor alle lockdowns kwam ik niet.
Inmiddels zit ik al bijna 2 jaar in een bedrijfspand waar scheuren, schimmel enz aanwezig zijn. De VVE heeft aangegeven dat dit verholpen zal worden en nu hebben ze aangegeven dat dit waarschijnlijk in sept/okt 202 hersteld zal worden. Daarvoor moet ik hoogstwaarschijnlijk 2 weken dicht.

Ik heb dus al 2 jaar een pand wat er niet uitziet. Daarnaast moet ik in een voor mij goede periode weer dicht terwijl ik tijdens corona 7 maanden gesloten was en er dus genoeg mogelijkheid was om dit te herstellen.

Sinds vorig jaar is het contract voor buitenonderhoud opgezegd door de VVE omdat ze de kosten te hoog vinden. Maar nu moet ik dus zelf rondom mijn pand het onderhoud doen, terwijl dit bij de huurprijs inzit.

Afgelopen november kreeg ik een schrijven van mijn huurbaas dat er aanpassingsvermogen gedaan aan de brandverzekering en dat ik aan de voorwaarden doen te voldoen. Hij stuurt mij echter geen voorwaarden ondanks dat ik daar al meerdere keren om gevraagd heb. Ik heb navraag gedaan bij de gemeente/brandweer en particuliere brandverzekering en zij geven aan dat ik is brandblusser, branddeken en ehbokoffer moet hebben en deze heb ik. Maar ze geven ook aan dat er noodverlichting in het pand aanwezig dient te zijn en die is er niet. Mijn huurbaas reageert niet op mails waarom deze niet aanwezig is.

Hij heeft vorig jaar aangegeven dat als het pand voor mij te duur is of ik niet meer tevreden ben, ik het contract kan afkopen of een nieuwe huurder moet zoeken. Maar wie wil nu een pand huren wat er zo uitziet?

Ik zou graag hulp willen in deze situatie. DAS rechtsbijstand doet vrijwel niks omdat ze zeggen dat ik toch al van plan ben om het contract te beëindigen.

Maar ik vind het raar dat ik volledig moet betalen voor een pand dat niet onderhouden wordt en ook geen compensatie krijg tijdens de lockdowns.

Wat een erg vervelende sitautie en ik kan me voorstellen dat u het hier niet mee eens ben.

Ik begrijp dat er al veel gebeurd is in het verleden. In dergelijke gevallen is het belangrijk om te weten wat er precies in het huurcontract staat.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel zodat we uw zaak kunnen bespreken om te kijken of ik u kan helpen.

We kunnen dan o.a. bespreken of u eventueel in aanmerking kunt komen voor een hogere huurprijsvermindering wegens corona. Recent is er door de Hoge Raad een uitspraak gedaan hierover. Deze uitspraak bespreek ik in het artikel op mijn site: https://bit.ly/3637myR

Vaak is het mogelijk om (gedeeltelijk) op basis van "no cure, no pay" te werken. Dat houdt in dat u (een gedeelte) alleen hoeft te betalen bij een positief resultaat.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag