Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Onlangs is in onze tuin kunstgras aangelegd. Bij deze werkzaamheden heeft de opdrachtnemer een kabel geraakt en een bedrijf ingeschakeld om dit te herstellen.

De kabel lag maar circa 10 cm diep, deze is door de vorige hovenier aangelegd.

Wij hebben nu de nota ontvangen en zijn van mening dat de opdrachtnemer deze zou moeten betalen.

We hebben deze nota gestuurd maar zij zijn van mening dat ze niet wisten dat de kabel zo ondiep lag en dus niet hoeven te betalen.

Wat is hierin het algemene rechtsstand punt, wie is verantwoordelijk ?

Normaal worden kabels minimaal 60 cm diep in de grond gelegd juist om dit soort problemen te voorkomen. Hoewel vervelend voor u hoefde het bedrijf wat bij u kunstgras heeft gelegd daarom niet te verwachten dat er een kabel op 10 cm diepte lag. Daarom kunnen zij naar mijn mening aanspraak maken op betaling van de extra kosten.

Beoordeel dit antwoord:

Het is een lastige, omdat de vraag is of je mag verwachten dat er een kabel op die hoogte zit, of dat een normale hoogte is en uw vorige hovenier dat wist en u hiervoor niet heeft gewaarschuwd, hetgeen dan weer voor uw risico komt. Het hangt er ook van af wat voor een kabel het is. Als het een kabel is voor bijvoorbeeld de tuinverlichting, is te verwachten dat deze niet diep ligt en moet de opdrachtgever daar op letten. Als je dat kunt verwachten is in beginsel is uw opdrachtgever verplicht om deze schade te dragen, zij zijn er ook meestal gewoon voor verzekerd, tenzij uw contract met hem (en bijbehorende algemene voorwaarden, de zogenaamde "kleine letters") anders aangeven. Dat moet u dus even nagaan. Ik zou 50- 50 % voorstellen denk ik.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag