Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ongv 4 maanden geleden een röntgenfoto laten maken, en naar huis gestuurd.
Er was niets aan de hand ik mocht mijn voet gewoon belasten.

Na 3maanden aanhoudend pijn gehad te hebben ben ik langs een specialist geweest en hebben we nieuwe foto's gemaakt.

Bleek dus dat ik wel iets gebroken had/heb.
Nu met 4 weken loopgips hopen dat het goed komt.
Zo niet word het een opperatie en is de herstel perdiode aanzienlijk langer.

De vraag is :
Is het nalatigheid van de radiologist?

Goedenavond. Allereerst van harte beterschap.

Om te beoordelen of de radiologist een fout heeft gemaakt is het nodig dat een medisch adviseur de foto's van de radiologist bekijkt. En ook de foto's die recent op verzoek van de specialist zijn gemaakt. Als uit de controle blijkt dat de radiologist bij de eerste foto's een breuk over het hoofd heeft gezien, dan kan dat inderdaad een, zoals we dat zo mooi noemen, medisch verwijtbaar handelen zijn.

De eerste beoordeling moet naar mijn mening dus door een medisch adviseur plaatsvinden. Daarna kunnen we de juridische status beoordelen.

De röntgenfoto's kunt u tegenwoordig door het ziekenhuis op een cd-rom laten zetten. Ik zou de foto's kunnen voorleggen aan mijn medisch adviseur. Ben dan ook benieuwd wat de specialist heeft gezegd over de eerdere foto's.

Ik hoor het wel als u contact met mij wilt opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Op de eerste plaats wens ik u een voorspoedig en algeheel herstel toe.

Het feit dat er later een fractuur is geconstateerd maakt niet meteen dat daarom de eerste arts een fout heeft gemaakt. Daarvoor zullen de x-foto's van zowel de eerste als de tweede keer beoordeeld moeten worden door een ervaren medisch adviseur.

Indien de medisch adviseur tot het oordeel komt dat de breuk op de eerste foto's zichtbaar was, maar niet gezien is dan is er niet lege artis gehandeld en is er sprake van verwijtbaar medisch handelen.

Mocht u dit willen dan kan ik u bijstaan in deze kwestie. U kunt via deze site contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reacties.

Zelf heb ik eergister bij het maken van de nieuwe foto's ook de oude foto's gezien.

Hierop was de breuk te zien.


Dat zou betekenen dat er inderdaad een fout is gemaakt. Wat heeft uw arts hierover gezegd? Heeft deze erkend dat er een fout is gemaakt? De ervaring leert overigens dat men zelden een fout toegeeft, zodat een beoordeling door een medisch adviseur noodzakelijk blijft.

Indien en voor zover de aansprakelijkheid aangetoond kan worden, dan is de arts en het ziekenhuis aansprakelijk voor de door u geleden schade. Er is hoe dan ook sprake van vertragingsschade. Immers indien men meteen de juiste diagnose had gesteld, dan was meteen de juiste behandeling ingezet. De vraag is of deze vertraging ertoe leidt dat het herstel nu minder is dan wanneer men meteen de juiste behandeling was gestart. Daarover valt nu nog niets te zeggen omdat u nu nog met het loopgids loopt. Indien dit tot een volledig herstel leidt, dan is er slechts vertragingsschade. Indien u geopereerd moet worden, dan kan het zijn dat u meer schade lijdt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag