Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Officieel familieband verbreken met moeder, hoe doe ik dat?

Na een vechtscheiding, en veel te veel valse beschuldigingen van mijn (geboorte)moeder is onze band slecht geworden en heb ik deze verbroken. Nu na 3 jaar heb ik haar weer gezien om te kijken hoe ik tegenover haar sta. Zij wil wel weer contact maar ik zie haar niet meer als moeder, niet eens als familie. De band is onherstelbaar kapot.
Ik ben nu 30 jaar.

Ik ben wel zover dat ik haar gewoon kan zien als we op een feestje van mijn neefje en mijn broer
Maar ze is een vreemde voor me, ik ben niet boos of wat dan ook maar ik ken ze niet meer en wil haar ook niet meer (leren) kennen.

Dus ik kan zeggen gewoon geen contact meer te willen. Maar ik wil mij distantiƫren van alles wat met haar te maken heeft. Haar bedrijf, de erfenis, de kosten of verzorging als ze ziek word. Lang verhaal kort. De 'familie band' niet alleen emotioneel maar ook wettelijk verbreken.

Hoe kan ik dit regelen?

Er is alleen sprake van een wettelijk verband als het gaat om het erfrecht. Als zij zou overlijden, bent u erfgenaam en kunt u op dat moment de nalatenschap verwerpen. Er is nu niets wat u kunt of hoeft te doen om de wettelijke familieband te verbreken. Biologisch blijft u uiteraard haar kind en ouderlijk gezag is al lang niet meer aan de orde,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag