Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Nieuwe beschikking, oude afspraak

Hallo, ik ben gescheiden en ik heb 2 minderjarige kinderen.

Sinds 6 januari 2021 wonen de kinderen bij mijn ex-man (vader) en daarvoor hebben ze bij mij gewoond. De kinderen wonen niet meer bij mij, omdat ik niet meer voor ze kan zorgen, vanwege mijn gezondheid. Er is een rechtszaak geweest 6 januari 2021 om de nieuwe zorgregeling vast te leggen.
In de nieuwe zorgregeling staat dat de kinderen vanaf 6 januari 2021 bij vader wonen en de oneven weekenden zijn ze bij mij. Er staat niks in over vakanties.

Vorig jaar september 2020, toen de kinderen nog bij mij woonden, hebben mijn ex en ik afspraken gemaakt wat betreft de zomervakantie van de kinderen. De eerste 3 weken zouden ze bij mij zijn en de laatste 3 weken bij mijn ex. Vanwege mijn gezondheid kan ik dat echt niet aan en zullen de kinderen er ook onder leiden.
Mijn vraag is, moeten we ons aan die afspraak houden? Ik heb al tegen mijn ex gezegd dat ik dat niet aankan en hij houdt zich vast aan afspraak is afspraak.
Er is nu dus een nieuwe beschikking bekrachtigd door de rechter, waarin staat dat de kinderen de oneven weekenden bij mij zijn.
Alvast bedankt,

De vakantie regeling moet u in de praktijk samen afspreken, als er niets over is vastgelegd. Als overleg tussen u beiden rechtstreeks niet lukt, raad ik u beiden aan een mediator te benaderen welke de gesprekken tussen u kan begeleiden.

Beoordeel dit antwoord:

Indien u er samen niet uitkomt, zou u deze vraag ook aan de rechtbank voor kunnen leggen teneinde daar duidelijkheid over te verkrijgen. Ook zou u de vakantie bijvoorbeeld zo kunnen inrichten dat zij niet 3 weken aaneengesloten bij u zijn, maar bijvoorbeeld steeds 1 week waarna zij weer een week bij hun vader verblijven. Desgewenst kan ik u hierin bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag