Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Niet terug krijgen borgsom

Ik heb van mijn betaalde borg €1.250 enkel €52,73 terug gekregen. En groot gedeelte dat ik niet heb terug gekregen is een factuur van een ruit waar ik aansprakelijk voor werd gesteld, een bedrag van €972,27.

Er zat een heel klein barstje in het raam dat ik de dag na oplevering heb opgemerkt en aangegeven samen met wat andere dingen die niet helemaal in orde waren. Ook zat de barst niet eens aan de binnenkant, hier heb ik een video van gemaakt voordat de ruit werd vervangen. Daarnaast is de factuur die is opgesteld niet rechts geldend, deze komt van de verhuurder af en niet van het bedrijf die de raam zou hebben vervangen. Ik heb ook erg mijn twijfels over het vervangen van de ruit aangezien dezelfde spinnenwebben nog steeds aan de buitenkant voor de ruit zaten, ze hebben een hoogwerker in rekening gebracht die ze niet hebben gebruikt. Ook hier heb ik bewijs van gemaakt dat de ruit er niet is uitgehaald.

Verder ben ik geïntimideerd door de verhuurder en de eigenaar van het pand. Ze kwamen aan de deur met de vraag of ze naar het raam mochten kijken. Vervolgens toen ze eenmaal binnen waren begonnen ze te dreigen dat als ik de factuur niet zou betalen, ze de ruimte een maand leeg zouden laten staan zodat ik de geverfde muren terug moest verven en ook de vloer er uit moest halen. Iets wat mij dus extra geld zou kosten aangezien de nieuwe huurder dit niet kan overnemen.

De verhuurder gaf eerst aan de borg niet te kunnen terugbetalen als ik de factuur niet had voldaan. Na een brief te hebben opgesteld dat ze mij de borg moeten terugbetalen omdat er anders juridische stappen zouden worden genomen, hebben ze dus enkel een klein bedrag terug gestort.

Er zijn meerdere huurders die problemen hebben gehad met deze verhuurder.

Wat kan ik nog meer doen om er voor te zorgen dat ik mijn borg waar ik recht op heb terug kan krijgen?

Wat een vervelende situatie.

De borg is bedoeld voor kosten zoals achterstallige huur en/of gebreken aan het gehuurde die voor rekening van de huurder komen.

In dit geval kunt u zich inderdaad afvragen of een barstje aan het raam aan de buitenkant wel onder die definitie valt. Daarnaast is het dan nog de vraag of een rekening van bijna 1000 euro in dit geval redelijk is.

Dat is helemaal het geval als u aannemelijk kunt maken dat er helemaal geen (of niet alle) werkzaamheden hebben plaatsgevonden. De verhuurder zal in principe (in eerste instantie) aan moeten kunnen tonen welke kosten er redelijkerwijs zijn gemaakt.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft of de zaak verder wenst te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag