Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Na een virale infectie een Burnout gehad met een behandeling die afgelopen woensdag is afgesloten. Ik zit in de ziektewet ruim14 maanden Tijdens de 1 lijn reintegratie is reintegreren mislukt op de eigen afdeling.Wel bleef tijdens reintegratiegesprekken open staan dat ik op mijn oude werkplek terug kon komen. De Unit coordinator heeft een andere baan.Verpleegkundige+ GVZ willen mij niet terug omdat ik mijn werk niet goed had gedaan?Ik mijn door mijn GVZ nooit aangesproken op mijn werkzaamheden/ Geldt ook voor Unit Coordinator tijdens functioneringsgesprekken Er is ook door mij niets ondertekend .Nu zegt een manager mij dat er voor mij geen vacature is van 32 uur(contract) terwijl ik in de ziektewet zit en bezig ben met opbouw van uren.Manager gaf mij te kennen dat wij hier en nu uit elkaar kunnen gaan en dan helpen wij je met een uitkering?Direct nee gezegd!
Daarop kwam de uitspraak ik ga niet langer betalen voor jouw kleinkind(die voeden wij op)?Ik was zo verbolgen over dit gesprek dat ik de dag daarna bij bedrijfsarts ben geweest en het hele verhaal heb verteld.Wat moet ik met zo`n gesprek?
Ze moeten personeel inkrimpen en die komen dan in een flex pool terwijl er geen vacatures zijn.Je wordt ingezet op werkplekken als daar tekorten /zieke ontstaan.
Hoe zit dat dan met mijn 32 uur contract/loon? Vandaag weer een gesprek gehad manager wil de afspraken niet op papier/mail zetten Gaf weer te kennen dat ik ook buiten de de instelling rond moet kijken? Ik zou een overzicht krijgen van de uren opbouw (4 april) nog steeds niets ontvangen.Ze willen van mij af en gooien het nu op mijn prive/werk verhouding.Ik heb elke week een gesprek terwijl ik mij moet richten op reintegratie.Vanuit een Burnout probeer ik mij terug te vechten in het werkproces dan kan ik deze gesprekken er niet bij hebben. Dat ook aangegeven in het gesprek maar manager blijft bij zijn standpunt om wekelijks een gesprek te houden.Werkverhouding wordt zo scheef getrokken? Graag uw advies?
Wat kan ik doen ?

Op basis van mijn praktijkervaring zie ik hier geen structurele oplossing in zitten v.w.b. continuering van de werkrelatie. U zou inderdaad het beste kunnen toewerken naar een beƫindiging of ontbinding. Anderzijds bent u nu a.o., maar de verplichting tot loondoorbetaling vervalt toch ook na twee jaar. In deze omstandigheden zou u overigens ook zelf ontbinding kunnen aanvragen. U zou op mijn website kunnen kijken voor een soortgelijke situatie, waarin de werkgever een behoorlijke schadevergoeding moest betalen terwijl de werknemer zelf ontbinding had aangevraagd. Maar, dat vereist wel zeer nauwkeurig opereren. U mag mij altijd verdere vragen stellen via mijn website.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag