Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Mulderzaak

Geachte,

Ik heb eind 2012 een boete ontvangen voor een snelheidsovertreding. Direct bezwaar gemaakt. Ruim een jaar later krijg ik een bevestiging van ontvangst. Maar een half jaar eerder is het bedrag incl. verhogingen al geïncasseerd door het CJIB. WOB-gegevens (foto, ijkgegevens) worden niet openbaar gemaakt.

Zaak is al behandeld bij de kantonrechter. Rechter gaat nergens op in en verklaard het beroep ongegrond, boete blijft staan. De zaak na mij wordt een beroep ongegrond verklaard omdat eiser 4 dagen te laat was met het beroepsschrift.

Ik wil nu beroep aantekenen in Leeuwarden. Kunnen jullie mij hierbij (betaald) adviseren?

Met vriendelijke groet,
S.J.

Een vreemde zaak.

U hebt bezwaar gemaakt en dit bezwaar is door de OvJ (niet de kantonrechter) afgewezen. Tijdens het bezwaar hebt u de boete blijkbaar al betaald.

Door de betaling vervalt in beginsel uw recht om nu nog in beroep te gaan bij de rechtbank.

Beoordeel dit antwoord:

Gewoon simpelweg in beroep gaan dan nochtans u wenden tot het Hof - kantoorhoudende te Leeuwarden. Zolang mogelijk (!) doorgaan en zeggen dat u geen griffiekosten kunt betalen, mits dat moet natuurlijk. Want griffiekosten bij het Gerechtshof is aanzienlijk namelijk €308 in 2014/15.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en ga vooral door met beroep instellen en veel redenen schriftelijk (!) indienen voor het feit dat u het niet kunt en zult betalen omdat....

Beoordeel dit antwoord:

Dus ter duidelijkheid: betaal absoluut géén (!!) griffiekosten want deze zijn ca. €308,- en
stuur uw inkomensverklaring (recht voor rechtsbijstand) en zeg dat u het niet kunt betalen in een korte briefje erbij gevoegd. Stuurt u deze naar betreffende Rechtbank, dus Kanton in dit geval, en zij zullen het moeten sturen naar het Hof, daartoe zijn zij verplicht dat te doen.

Dan stuurt u, nadien u brief ontvangt van 't Hof, alle stukken dan voorts aan hen en evt. extra stukken, motivatie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag