Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Momenteel is er aangifte gedaan tegen mij voor een kras op de auto van mijn buren (waar wij al jaren ruzie mee hebben). Hiervoor moet ik ook bij de rechtbank komen. Ze hebben een camera op hun auto gericht (de auto staat op de grond van de gemeente) en hebben beeld material gepakt wanneer ik langs hun auto liep opweg naar mijn voordeur. Dit is niet door mij gedaan en mocht het toch zo zijn dan perongeluk. Nu is de aangifte gedaan op naam van de buurvrouw. Terwijl de auto op naam staat van de buurman. Tevens is ook de achternaam van de buurvrouw gebruikt terwijl ze getrouwd zijn en de achternaam van de buurman gebruiken. Nu is mijn vraag als volgt.

1. Mogen ze de camerabeelden als bewijs material gebruiken terwijl het gericht staat op de grond van de gemeente en niet hun eigen terrein terwijl de camera daar wel staat.

2. Mag de buurvrouw aangifte doen voor de auto van de buurman (dus infeiten aangifte doen terwijl de auto op andermans naam staat).

3. Mag de achternaam van de buurvrouw gebruikt worden op de aangifte terwijl ze getrouwd is en de achternaam van de buurman gebruikt. Dit staat dus ook op haar ID en bankpas etc.

Bent u ervan op de hoogte wat er exact op de camerabeelden staat? Het lijkt me in uw zaak van belang om zo spoedig mogelijk een dossier op te vragen, om te kijken naar de aard van de camerabeelden. Daarna kan - op basis van het dossier - gekeken worden na de eventuele rechtmatigheid van het verkrijgen van deze beelden. U zou hierover dan bij de rechter kunnen klagen, maar of dit zin heeft is erg afhankelijk van de omstandigheden van het geval.

Beoordeel dit antwoord:

Graag willen wij ons aan u voorstellen. Wij zijn van het SBS6 televisieprogramma ‘Mr. Frank Visser Doet Uitspraak’. In dit programma lost Mr. hooglopende kwesties en conflicten op.

Mr. Frank Visser is ruim 20 jaar geleden begonnen met het tv-programma 'De Rijdende Rechter' omdat hij vond dat alle mensen recht hebben op recht. En dat vindt hij nog steeds!

Wij hebben uw case gelezen en vragen ons af wat de situatie nu is? Wij bieden u de mogelijkheid aan om uw zaak in ons televisieprogramma te behandelen.

Als u interesse heeft kunt u contact met ons opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag