Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


moet je eerst iemand aansprakelijk stellen voordat je met letselschade aan de gang kan gaan... en hoe moet je iemand aansprakelijk stellen... doe je dat zelf of doet iemand anders dat namens jou..

Het is verstandig om de ander eerst aansprakelijk te stellen. Dat kunt u zelf doen maar het is in sommige gevallen beter om een letselschade specialist in te schakelen die op de hoogte is van de regelgeving en de schadeafhandeling. In de meeste gevallen is dit gratis en kost het u niets als de aansprakelijkheid wordt erkend. Neemt u direct en kosteloos contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Indien er sprake is van een verkeersongeval, bedrijfsongeval of medische fout waarvoor iemand anders aansprakelijk is, dan dient de betreffende partij inderdaad eerst aansprakelijk gesteld te worden. Vervolgens zal er een standpunt omtrent de aansprakelijkheid moeten worden ingenomen. Indien de aansprakelijkheid wordt erkend dan kan de letselschade worden verhaald op de aansprakelijke partij. Een letselschadejurist van ons kantoor kan u uiteraard (geheel kosteloos) bijstaan in een dergelijke kwestie en kan de aansprakelijkstelling voor u in gang zetten. Mocht u vragen hebben, dan kunt u uiteraard contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

De regeling van een letselschade bestaat uit twee onderdelen. Men begint met het aansprakelijk stellen van de veroorzaker van de schade. Dit gebeurt schriftelijk en kan, afhankelijk van wat er is gebeurd heel eenvoudig zijn, maar ook erg ingewikkeld. Als aansprakelijkheid komt vast te staan, heeft u recht op vergoeding van uw schade die dan vervolgens moet worden vastgesteld. Het is zonder meer verstandig om u door een deskundige bij te laten staan in dit proces. U kunt geheel vrijblijvend contact met mij opnemen om de mogelijkheden in uw specifieke situatie te bespreken. Ik ben advocaat gespecialiseerd in letselschade en help u graag verder.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag