Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Moet ik niet betaalde voorschotten stookkosten van huurders betalen?

Ik had mijn vorige woning verhuurd aan een stel. Zij betaalden de huur aan mij. De gemeentelijke belastingen droeg ik zelf af. Zij hebben zelf Gas/Water/Licht geregeld. Ik heb deze woning sinds 15 feb 2019 verkocht. Afgelopen februari 2022 (drie jaar na verkoop) kreeg ik een schrijven van een gerechtsdeurwaarder dat de huurders een periode geen voorschotten stookkosten hadden betaald en omdat ik eigenaar was van de woning ik dus aansprakkelijk bent gesteld voor de achterstallige betalingen (ruim € 1150,-). Heb de deurwaarder gelijk gebeld waarom ik pas na 3 jaar iets hoor over een achterstand. Zelfs bij de notariele overdracht in feb 2019 zijn er geen meldingen binnengekomen van achterstallige betalingen. Ik heb de deurwaarder de adresgegevens gegeven van de oud huurders (overigens met toestemming van hun zelf). Kan de deurwaarder de achterstallige betalingen bij mij vorderen?

Nee dat kan hij niet want u bent als het goed is niet de contractant geweest. Dit tenzij het contract voor de levering van de energie wel door uzelf werd aangegaan. Mocht de deurwaarder doorzetten en u worden gedagvaard, neem dan vooral even contact op. Dit soort zaken heb ik vaker gedaan en gewonnen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemiddag Lieke,

Nog bedankt voor je antwoord! De deurwaarder heeft wederom geen contact/overeenstemming kunnen krijgen met mijn ex huurders en komen nu weer bij mij terecht. Wat kan/moet ik doen? Wat kunt u voor mij betekenen?

Alvast fijne jaarwisseling!

Groet Manuel dos Santos



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag