Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Moet ik huurwoning verlaten?

Hallo. Ik heb een vraag mbt huren. Ik heb een huurcontract voor een jaar en deze verloopt per 1-4-22. Mondeling werd besproken dat ik er zo lang in mocht blijven zitten tot het huis verkocht zou worden. Nu gaf verhuurder aan dat ik per 1-8 eruit moet voor een nieuwe huurder. Ik krijg sterk de indruk dat dit een beetje toeval is aangezien mijn contract in April stopt, en verhuurder mij dan een vast huurcontract moet geven. Als ik er tot 1-8-22 mag blijven zitten en contract per 1-4-22 eindigt zit ik dan niet in een automatische verlenging ondanks verhuurder al aangaf dat ik eruit moet? Zij zei niet per 1-4, maar per 1-8. Zijn er dingen waar ik rekening mee moet houden? Moet ik uit voorzorg dingen doen?

Een tijdelijk huurcontract verloopt op de datum die in het contract staat (art. 7:228 BW). Als u na 1 april 2022 nog de woning huurt met toestemming van de verhuurder is er in principe sprake van een huurcontract voor onbepaalde tijd (art. 7:230 BW). Dit is anders als er van een andere bedoeling blijkt.

Het is in dit geval de vraag of hier voldoende blijkt dat de huurovereenkomst slechts voor een paar maanden verlengd zou worden. Ook is het belangrijk om te weten wat er precies in het contract qua bepalingen.

Daar komt bij dat de verhuurder u heeft toegezegd dat u er zo lang als u wilde kon blijven wonen. Was dit nadat het huurcontract was getekend? Mogelijk zou u dan kunnen stellen dat er al sprake was van een huurcontract voor onbepaalde tijd. Een huurovereenkomst hoeft namelijk niet op papier te staan.

U kunt via mijn profiel vrijblijvend contact met mij opnemen om de zaak verder te bespreken of als u juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag