Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Moet ik de boete betalen?

Op 7 september heb ik getankt bij een pompstation. Ik ben naar binnen gelopen en heb snoepgoed van €4,25 op de toonbank gelegd plus aangegeven dat ik getankt heb. Ik heb afgerekend en ben weg gegaan. Nu krijg ik een brief van de gerechtsdeurwaarder waarin zij aangeven dat ik niet het volledige bedrag heb betaald. Nu blijkt, als ik mijn rekening naar kijk, dat alleen het snoepgoed verrekend is en niet de benzine.

Ik heb aangegeven dat ik vanzelfsprekend het tankbedrag zal betalen omdat ik me van geen kwaad bewust was en dacht afgerekend te hebben. Nu stelt de gerechtsdeurwaarder dat het mijn schuld is, ik had het bedrag moeten controleren, en dat ik dus nog een bedrag extra moet betalen voor de administratiekosten van de gerechtsdeurwaarder.

Nu vraag ik me af of de schuld inderdaad bij mij neergelegd kan worden. Ik heb inderdaad niet gecontroleerd, had ik het gezien dan had ik er vanzelfsprekend iets van gezegd. Mijn inziens ligt de fout bij de pompbediende die het bedrag goed had moeten invoeren.

Samengevat: moet ik de administratiekosten idd betalen?
Achteraf blijkt dat de pomphouder alleen het snoepgoed verrekend heeft.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag