Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Moet ik bedrijfswagen van werkgever overnemen?

Voor mijn werk heb ik voor mijn functie een bedrijfswagen ter beschikking gekregen. Mijn werkgever heeft een "Bedrijfswagenregeling 2019" opgesteld, waarvoor ik heb moeten tekenen (dat ik akkoord ben met de bedrijfswagenregeling). Eind 2019 is door mijn werkgever een nieuwe auto besteld voor mij, welke ik tot heden gebruik van maak. Echter is mij een nieuwe baan bij een andere werkgever aangeboden. En wil mijn huidige baan opzeggen. In het bedrijfswagenregeling is het volgende opgenomen:
"Bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst is medewerker de eigen bijdrage over de resterende contractperiode als vergoeding ineens aan werkgever verschuldigd. Dit zal als netto bedrag bij de laatste loonbetaling worden ingehouden. Met voortijdige beëindiging wordt bedoeld een beëindiging voordat het maximale kilometrage dan wel de maximale looptijd van zestig (60) maanden is bereikt. Het eerder aflopen van het dienstverband van rechtswege wordt hierbij niet beschouwd als een voortijdige beëindiging.
Indien een medewerker zelf het dienstverband beëindigd zal deze de bedrijfswagen overnemen tegen de op dat moment geldende marktwaarde. Een en ander in goed overleg met, en ter beoordeling van, de Directie."

Daarnaast heb ik reeds aan het begin voor de bedrijfswagen een eigen bijdrage betaald van € 5.100,00 (in een keer / door middel van een bonus).

U bent kennelijk overeengekomen dat de bedrijfswagen bij opzeggen moet worden overgenomen. Het is echter wel de vraag hoe deze bepaling moet worden opgevat indien de bedrijfsauto bijvoorbeeld eigendom van een leasemaatschappij is. Met name in dat geval is discutabel of de bepaling rechtsgeldig is. Er kan ook een conflict ontstaan over de hoogte van de marktwaarde, kan ik mij voorstellen. Bij voorgaande teken ik aan dat ik niet de volledige overeenkomst heb gezien.
Hebt u al overlegd met de werkgever en wat is zijn standpunt? Ik ga er hierbij vanuit dat u open kaart wilt spelen wat betreft de nieuwe baan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag