Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Moet de bedrijfsnaam in de verkoopvoorwaarden worden vermeld?

Wij zijn bezig een klus onder te brengen bij een gevelrenovatie bedrijf. In hun algemene verkoopvoorwaarden staat de bedrijfsnaam niet in de tekst van het document vermeld. Is het dan rechtsgeldig bij een eventueel geschil? Wij hebben het als een PDF per e-mail ontvangen, de naam staat wel in de bestandsnaam van het document.

De meest belangrijke vraag bij een eventueel geschil zal zijn of duidelijk is dat de verkoopvoorwaarden onderdeel zijn van de overeenkomst met het gevelrenovatiebedrijf.

Als daar geen onzekerheid over heerst of geen onduidelijk over bestaat zullen de verkoopvoorwaarden in principe gewoon geldig zijn. Het is natuurlijk altijd verstandig om de naam van een bedrijf in de voorwaarden te zetten. Bij een papieren print is nu niet duidelijk van welk bedrijf de voorwaarden zijn.

Maar u geeft aan dat de naam van het bedrijf wel in de bestandsnaam staat en ontvangen is via een mailbericht. Ik ga er even van uit dat de email afkomstig is van het gevelrenovatiebedrijf (indien dit niet zo is hoor ik het graag). Bij een geschil kan het bedrijf dus bewijzen dat ze u de verkoopvoorwaarden hebben toegezonden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag