Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn zus heeft geen WA.

Een scooter mobilist is tegen mijn zus aan gebotst. Zij was op de fiets en had haar telefoon in haar hand, ze stak haar hand uit en ging linksaf, daardoor botste een scooter mobilist tegen haar op.

De scooter mobilist geeft aan geen hand gezien te hebben maar een getuige geeft aan dat ze haar hand licht had uitgestoken. Mijn zus heeft de getuige gefilmd toen ze dit zei.

Nu weet mijn zus niet wat ze moet doen. Ze heeft last van haar nek en haar fiets en mobiel zijn stuk.

Allereerst wens ik uw zus veel sterkte toe. Ik hoop dat ze goed en volledig herstelt!

Als fietser wordt uw zus wettelijk beschermd. Gelet op deze wettelijke bescherming verwacht ik dat ze recht heeft op schadevergoeding, in ieder geval 50% van haar schade moet vergoed worden. Ze kan hiertoe de verzekeraar van de scooter aanspreken.

Omdat uw zus letsel heeft opgelopen, adviseer ik haar een letselschadespecialist in te schakelen. Een letselschadespecialist kan haar juridisch bijstaan en haar belangen behartigen. Hij kan dus de aansprakelijkheid verder uitzoeken en contact leggen met de aansprakelijke verzekeraar.

Een letselschadespecialist is meestal kosteloos, de aansprakelijke partij moet namelijk ook de kosten voor juridische hulp betalen.

Mocht u dat wensen, dan kan uw zus contact met mij opnemen. Ik help haar graag verder!

Beoordeel dit antwoord:

Op grond van artikel 185 WVW is uw zus inderdaad een beschermde verkeersdeelnemer. Zij krijgt in dit geval (tenzij er sprake is van overmacht) 50% van haar schade vergoed. Of zij recht heeft op een hogere vergoeding is afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Dat kan ik met de informatie, die verstrekt is, niet beoordelen.

Uw zus doet er goed aan een letselschadespecialist in te schakelen. U kunt hierover contact met mij opnemen. Wij werken altijd kosteloos voor slachtoffers.

Beoordeel dit antwoord:

Wat een vervelende situatie voor uw zus. Ik hoop dat ze snel volledig hersteld.

In een soortgelijke situatie heb ik onlangs de volledige schade voor een klant van mij verhaald omdat de verzekeringsmaatschappij uiteindelijk erkende dat nu er een getuige was het verhaal van mijn cliente geloofwaardig was. De kosten van rechtsbijstand werden in die zaak ook helemaal betaald.

Als u wilt ben ik daarom ook graag bereid om naar de zaak van uw zus te kijken en om haar verder te helpen. Ik zie een grote kans dat de schade helemaal of in ieder geval deels verhaald kan worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag