Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn zoon van 6jAr is op Q April van dit jaar aangereden door een auto.

Hij heeft er toen een zware hersenschudding en littekenweefsel in zijn gezicht aan over gehouden.
Dit weefsel wordt zichtbaar als hij zich inspant of als het warm is.
Tevens is hij nog steeds vaak moe.
Dit was voor de aanrijding niet zo.

Nu wil de verzekeraar van de tegenpartij smartengeld uit betalen.
Het bedrag is 1250.- Euro.

Is dit bedrag terecht of worden we met een fooitje afgescheept?

Het is moeilijk om hierop een goed antwoord te geven zonder nader onderzoek. Iedere letselzaak is anders. Het lijkt in ieder geval niet veel als er een blijvend litteken in het gezicht is en uw zoon daar ook nog last van heeft.

Ik adviseer u daarom een letschadespecialist in te schakelen. Die kan aan de hand van alle gegevens u een goed advies geven. De kosten van rechtsbijstand worden in beginsel ook vergoed door de verzekeraar.

Ik heb ervaring met verkeersongevallen. Als u dat wilt ben ik graag bereid om geheel vrijblijvend naar deze zaak te kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Ten eerste wil ik u en uw zoon veel sterkte wensen met het herstelproces.

Met uw informatie kan ik niet duidelijk aangeven of het bedrag wat de verzekeraar heeft aangeboden correct is of niet.

Om duidelijkheid te kunnen geven hoe hoog het smartengeldbedrag moet zijn wat een verantwoordelijke partij moet betalen zal er eerst duidelijkheid moeten zijn over het letsel wat uw zoon heeft opgelopen. Ook is het van belang of er nog (blijvende) klachten en/of behandelingen nodig zijn. In beginsel zal er geen regeling komen als er nog klachten en behandelingen zijn.
De medische informatie van de behandelde artsen/therapeuten zal hierover meer duidelijkheid moeten geven.

Ook moet er voor smartengeld rekening gehouden worden met de ernst van littekens. Dit is zeker van belang als de littekens in het gezicht zit. Gelukkig willen littekens in het eerste jaar na een ongeval nog geheel of gedeeltelijk wegtrekken. Echter het wegtrekken van een litteken is geen zekerheid en normaal zal een verzekeraar dan ook een jaar willen wachten voor dat er tot een regeling gekomen zal worden.

Hopende u hiermee van dienst geweest te zijn en mocht u meer willen weten dan wil ik u daar zeker mee helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Vervelend voor uw zoontje.

Wat het afwikkelen van de schade betreft, een voorbehoud moet sowieso bij de regeling worden opgenomen. Uw zoontje is tenslotte minderjarig. Dat is dus zeker belangrijk.

Of het bedrag passend is, is zo niet te zeggen. Ik zie daarvoor altijd graag foto's van het litteken. En vraag ook altijd advies aan de medisch adviseur om te vernemen hoe het litteken er vanuit medisch oogpunt uit ziet. Daar komt bij dat de vermoeidheid ook een oorzaak moet hebben. Of dat een gevolg is van het ongeval is ook een vraag voor de medisch adviseur. Aan de hand van het advies kan bekeken worden of de schade al wel te regelen is.

Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag