Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn werkgever heeft een cursus voor mij betaald. Ik heb hier twee keer examen voor gedaan (de eerste keer was mijn paspoort ongeldig omdat deze een paar dagen verlopen was). Ongeveer 2 maanden later heb ik mijn ontslag ingediend. Middels een email heeft de HR afdeling laten weten dat ze nu geen baat meer hebben bij het feit dat ik de cursus heb gevolgd. Ze willen dat ik de rekening betaal of dat mijn nieuwe werkgever dit betaald. Ik heb geen studieovereenkomst of iets anders ondertekend. Afgelopen week kreeg ik een eindafrekening en daar staat een min bedrag op. Mag mijn ex werkgever zomaar het resterende bedrag wat ik zou krijgen voor overuren inhouden? Ben ik verplicht deze cursus kosten te voldoen? En hoe kaart ik dit aan bij mijn ex werkgever?

Zonder studiekostenovereenkomst mag uw werkgever de kosten niet op u verhalen. Ook mag hi jdie kosten niet zo maar verrekenen.

U moet de werkgever een brief (bewaar kopie) of e-mail schrijven waarin u om uitbetaling van het volledige bedrag van de eindafrekening (dus zonder aftrek) vraagt. Weigert de werkgever, dan kan alleen de kantonrechter hem tot betaling dwingen. U mag dat zelf doen. Beter is echter een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat te raadplegen.

Beoordeel dit antwoord:

Uit uw verhaal leid ik af dat er van tevoren geen afspraken zijn gemaakt over de eventuele terugbetaling van studiekosten, zoals in welke situaties en onder welke voorwaarden. Het lijkt er dan ook sterk op dat uw werkgever deze kosten niet met uw eindafrekening mag verrekenen en dat u een harde loonvordering op uw werkgever heeft. Zie hieronder een voorbeeldbrief.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag