Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn werkgever heeft aangekondigd mijn ontslag aan te vragen vanwege bezuinigingen. Ik werk bij de Jeugdhulpverlening als teammanager. Het ontslag is aangevraagd per 1 mei en gaat per 1 januari 2015 in.
Op het internet lees ik dat ik bezwaar moet indienen.
Daarnaast wil een p&o medewerker een afspraak maken over outplacement.
Kunt u advies geven? Moet ik bezwaar maken? Moet ik de afspraak wb outplacement weigeren?

Beste,

U kunt bezwaar maken bij het UWV. Dat raad ik u ook sterk aan. Daarbij is het wel van belang dat u zich goed verdiept in de regelgeving. Nog beter is het om onafhankelijke hulp te zoeken.
Ik raad het u sterk af om nu direct met een outplacement traject in te stemen. Een gesprek kunt u uiteraard wel aangaan, het is echter zeer verstandig om u tijdens dat gesprek te laten bijstaan door een jurist. Met een instemming geeft u in feite uw overtolligheid aan. Instemmen is dus niet in uw belang.
Mocht u dat wensen dan kan ik u hierin bijstaan. U kunt te allen tijde direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt altijd een vrijblijvend gesprek aangaan om u te laten voorlichten. Maar u moet nergens zo maar mee akkoord gaan; geef daarom in de mail waarin u de afspraak bevestigt uitdrukkelijk aan dat u een vrijblijvend informatief gesprek wil voeren.
U kunt verder het beste een jurist inschakelen om u te adviseren wat in uw geval het beste is, of bezwaar maken zinvol is en zo ja op welke gronden. De werkgever vergoedt deze kosten in de regel.
Ik ben gespecialiseerd in arbeidsrecht en ontslagrecht en help u hier graag bij. Neem gerust vrijblijvend contact met me op.
Let op: u moet snel handelen, het UWV geeft heel korte termijnen om te reageren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag