Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn vader is gekort op zijn AOW

Mijn is vader is gekort op zijn aow. Er zijn gegevens van hem kwijt uit de periode januari 1970 tm december 1975. Mijn vader kreeg begin van de jaren 70 een ziektewet uitkering omdat hij ziek werd. Helaas zijn de gegevens verloren gegaan (bij digitalisering) en kan de SVB nergens meer deze gegevens inzien. Volgens hen heeft mijn vader in het buitenland gewoond. Mijn vader was zelfstandige. Er werd in de periode van zijn 65 jaar gevraagd of hij kon bewijzen dat hij in NL woonde met salarissen etc. Dit kon mijn vader echter niet. Zijn broer hield zijn administratie bij en die heeft niks meer bewaard. Nu zijn we een aantal jaar verder en het internet bied soms uitkomsten. Nu wilt mijn moeder het eventueel toch weer "aanvechten" maar... mijn vader is in 2013 overleden.
Kan dit nog of heeft het totaal geen zin?

In principe moet er bezwaar worden aangetekend binnen 6 weken nadat een besluit is genomen (mogelijk was de termijn voor het indienen van bezwaar destijds anders). Wanneer geen bezwaar ingesteld wordt staat een besluit in beginsel vast.

Wel kan er om herziening van een besluit worden gevraagd, bijvoorbeeld als er nieuwe informatie boven tafel is gekomen of duidelijk is geworden dat het besluit destijds op verkeerde informatie is genomen. Er zal dan meestal bekeken worden of die informatie destijds al beschikbaar had kunnen zijn.

Om herziening aan te vragen moet er sprake moeten zijn van een belanghebbende met een eigen belang. Het staat niet in het verhaal, maar klopt het als ik er van uit ga dat een herziening van het besluit financiƫle gevolgen voor uw moeder kan hebben?

Hoe groot de kans is durf ik op basis van de huidige informatie niet te zeggen.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft of de zaak wenst te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag