Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn vader is een aantal weken geleden aangereden met fietsen door een andere fietser die plotseling zonder richting aangeven linksaf sloeg. Hij is daarbij ten val gekomen en op zijn hoofd gevallen. Na een paar weken kreeg hij zware hoofdpijn. Hij is toen opgenomen in het ziekenhuis en hij bleek een bloeding te hebben in zijn hoofd. In het ziekenhuis heeft hij toen een tweede bloeding gehad en daar bijna aan overleden. Hij is nu weer thuis maar moet nog herstellen en is erg zwak. Wij hebben een schadeformulier gekregen van Reaal verzekeringen (de fietser die hem heeft aangereden heeft aansprakelijkheid toegegeven) die we hebben ingevuld. Mijn vader heeft in ieder geval een groot litteken op zijn hoofd aan overgehouden en psychisch nog in de war. Reaal geeft in een bijgevoegde brochure aan dat hij mogelijk recht heeft op letselschade vergoeding en mogelijk smartegeld. Moeten we dit nu afwachten of is het beter om nu gelijk al een letselschade advocaat in te schakelen? Mijn vader heeft geen rechtsbijstandverzekering

Allereerst wens ik u uw vader een spoedig en volledig herstel toe.

Gelet op de klachten die uw vader nog ondervindt lijkt het mij verstandig om nu al een letselschade advocaat in te schakelen. Die advocaat kan dan samen met zijn medisch adviseur de schade inventariseren. In overleg met uw vader zal daarbij goed gekeken moeten worden welke gevolgen het ongeval heeft en dit zal direct richting Reaal gecommuniceerd moeten worden. Ik denk hierbij ook aan zaken als het verlenen van goede zorg en het bieden van ondersteuning in de huishouding. Tevens kan de medisch adviseur beoordelen of er nog suggesties gedaan kunnen worden om het herstel te bevorderen.

Beoordeel dit antwoord:

Op de eerste plaats wil ik uw vader een hopelijk heel snel en volledig herstel toewensen.

Ik kan mij voorstellen dat ook voor u het een heel vervelende periode is geweest en nog is. Ik denk daarom dat u hulp zeker kunt gebruiken. Maar in letselzaken zoals van uw vader waarbij sprake is van ernstig letsel raad ik altijd aan een letselschadespecialist in te schakelen. Het zijn namelijk vaak zaken die juridisch ingewikkeld kunnen zijn maar ook lang duren en veel tijd kosten.

Ik behandel letselzaken. Ik doe dat op basis van no cure no pay. Dus alleen als er schadevergoeding wordt betaald hoeft u de kosten van rechtsbijstand te betalen. En de kosten van rechtsbijstand kunnen meestal ook nog verhaald worden op de verzekeringsmaatschappij zodat in vrijwel alle zaken die ik behandel mijn klanten niets hoeven te betalen voor rechtsbijstand.

Als u mij in wilt schakelen dan kunt u via mijn profiel op deze site mijn gegevens achterhalen en geheel vrijblijvend contact met mij opnemen. We kunnen dan op korte termijn een afspraak maken om eventueel bij u thuis of bij uw vader kennis te maken en te kijken hoe de zaak het beste in behandeling genomen kan worden.

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op mijn voorgaande reactie meld ik u verder dat het van belang is dat uw vader aan Reaal kenbaar maakt dat hij ook aanspraak maakt op vergoeding van zijn immateriele schade. Indien uw vader dat wenst kan ik ook dat voor hem verzorgen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik wens uw vader veel sterkte en wens hem beterschap!

Het is inderdaad verstandig om een letselschadespecialist in te schakelen. Bij letselschade komt veel op u af. Een letselschadespecialist kan dan de juridische afhandeling op zich nemen, zodat uw vader zich op het herstel kan richten.

Omdat ik begrijp dat Reaal de schade vergoedt, zullen zij ook de kosten voor de juridische hulp vergoeden. Het inschakelen van een letselschadespecialist kost u niets. Overigens kan in deze situatie een No Cure No Pay contract nadelig zijn! Slaagt de zaak namelijk, dan moet u toch kosten betalen aan de letselschadespecialist, terwijl de verzekeraar deze kosten in principe ook vergoed.

Mocht u dat wensen, dan help ik uw vader graag. Ook als de zaak niet slaagt, is mijn dienstverlening kosteloos.

Nogmaals veel sterkte en succes toegewenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag