Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn schoonzoon heeft een bedrijfsongeval gehad waarbij hij 2 vingers is kwijtgeraakt. Nu krijgt hij nergens een vergoeding voor. Helemaal niks. Kan dat zomaar?

Goedemiddag,

Ik las uw verhaal.

Allereerst wil ik uw schoonzoon sterkte wensen met het herstel.

Geen enkel ongeval is hetzelfde. De door u beschreven situatie is summier en het is voor mij dan ook lastig hier in een paar zinnen een sluitend antwoord op te geven. Graag zou ik daarom persoonlijk met u of uw schoonzoon in contact komen om de situatie eens goed door te spreken.

Als belangenbehartiger voor slachtoffers van ongevallen kan ik, als jurist, uw schoonzoon, gegarandeerd kosteloos, juridische bijstand verlenen en helpen met het verhalen van de door uw schoonzoon gemaakte kosten en de door hem geleden schade.

Aandacht, begrip en communicatie zijn hierbij altijd mijn uitgangspunt.
Mocht u hieraan behoefte hebben, neem dan contact met mij op. Ik sta u graag te woord.

Beoordeel dit antwoord:

Beste heer, mevrouw,

Ik begrijp dat uw schoonzoon door een bedrijfsongeval twee vingers is kwijtgeraakt. Op grond van artikel 7:658 lid 2 BW is de werkgever aansprakelijk voor de schade die uw zoon heeft opgelopen tijdens de uitoefening van zijn werkzaamheden. Dat uw zoon nergens een vergoeding voor ontvangt klopt dus in principe niet.

De werkgever kan aan aansprakelijkheid ontkomen wanneer die kan aantonen dat die heeft voldaan aan diens verplichtingen zoals genoemd in artikel 7:658 lid 1 BW of wanneer er sprake is van opzet of bewuste roekeloosheid. De werkgever moet dit bewijzen, wat overigens niet gauw lukt.

Gelet op het letsel en de situatie adviseer ik uw zoon om een letselschadeadvocaat in te schakelen. Een letselschadeadvocaat kan kosteloos voor uw zoon werken, omdat de kosten voor juridische bijstand bij erkenning van aansprakelijkheid voor vergoeding in aanmerking komt (op grond van artikel 6:96 lid 2 BW). Uw zoon mag overigens ook een jurist of een 'specialist' inschakelen. Let wel goed op: er worden geen minimumeisen gesteld aan personen die slachtoffers van ongevallen helpen. Laat uw zoon dus goed informeren op dit punt.

Ik ben een letselschadeadvocaat. Mocht uw zoon het op prijs stellen dan kan ik hem kosteloos helpen met het verhalen en in beeld brengen van zijn schade. Mijn contactgegevens kunt u vinden door rechts in uw scherm op mijn naam te klikken.

Met vriendelijke groet,

Marcel Schreijer

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag