Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn partner is in 2015 overleden, mijn schoonmoeder in 2019.

Mijn vraag, delen onze kinderen ook de sieraden van hun grootmoeder.Er zijn vier zussen van mijn partner.Zou fijn zijn als onze dochter hier ook zelf een sieraad van zou mogen uitzoeken.

De eerste vraag is: had uw man een testament; de tweede vraag is: had uw schoonmoeder een testament; de derde vraag is: was uw schoonmoeder ten tijde van haar overlijden gehuwd.

eerste opmerking is: als je wilt meedelen moet je ook de nalatenschap aanvaarden. Als je dat niet beneficiair doet (maar zuiver, bijvoorbeeld door gedrag) doe je ook mee in de schulden als die er zijn en in de afwikkelingskosten. Bezint eer ge begint.

Stel dat alle drie de vragen met nee beantwoord moeten worden dan zou het goed kunnen dat uw dochters de plaats van hun vader innemen. Dan zijn zij (gezamenlijk) deelgenoot samen met de zusters van hun man en hebben zij (gezamenlijk) een gelijke portie als de vier zussen. En inspraak in de verdeling van de sieraden en zelfs een veto voor een verdeling die zij niet willen. Dan zou de rechter er aan te pas moeten komen. Maar dat is een middel dat vermoedelijk niet bij het belang van de kwestie hoort. Mogelijk kan in geval van geschil geloot worden of zoiets. Of in 5 porties verdelen en het lot laten beslissen wie welke portie krijgt.
Als de bovengenoemde drie vragen niet met nee kunnen worden beantwoord moet ik veel meer weten.
Succes er mee.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag