Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn nieuwe huurder heeft de huur nog niet betaald (moet voor of uiterlijk op de 1e van de maand binnen zijn). In het contract staat helaas niet vermeld dat er bijkomende kosten bij te late betaling. Ik vroeg me af of er toch misschien regels zijn waardoor we een % kunnen bijrekenen als boete voor het late betalen. Ze zijn nu ruim 1 week te laat ....

Mvg
CH

Een aanmaning sturen en een beroep doen op vergoeding van rente vanaf de 1e vd maand. Huurovereenkomst aanpassen in de toekomst.

Beoordeel dit antwoord:

Zoals collega al aangaf dient u eerst een herinnering te sturen met een redelijke betalingstermijn, Indien ze dan nog niet betaald heeft, kunt u ontbinding aanvragen bij de rechter. Mocht u verdere hulp en of advies wensen, mag u mij gerust benaderen.

Beoordeel dit antwoord:

Als deze huurder iedere keer te laat betaalt, kunt u ook op de eerste van de maand een (aangetekende) brief zenden met en betalingstermijn van 14 dagen, met vermelding dat na verstrijken van die termijn ook de buitengerechtelijke kosten zijn verschuldigd. dit bedrag moet u exact noemen en kunt u hier berekenen: http://www.buitengerechtelijke-kosten.nl/ (u bent niet BTW plichtig)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag