Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn man is op 02 januari aangereden op zebrapad zonder stoplichten hij is met ambulance naar het ziekenhuis gebracht end hij was ongeveer 4 uur bewusteloos, de bestuurder reed met een snelheid van 47 km/uur.
de politie waren ter plek aanwezig en die hebben een rapport gemaakt, en de bestuurder was ook aangehouden.
mijn man was nacht in het ziekenhuis gebleven,maar nu durfde hij niet alleen de straat op vanwege angst en duizeligheid.
en s nachts kan hij heel moeilijk slapen en als hij een uur in slaap valt gaat hij schreeuwen door nachtmerries.
wat moet ik doen ? ik ben een moeder van 6 kinderen plus dit nog erbij graag uw hulp

Geachte vragensteller,

Allereerst wens ik uw man een goed en algeheel herstel toe.

Op basis van uw verhaal ga ik er vanuit dat uw man recht heeft op (volledige) schadevergoeding. Omdat uw man letsel heeft opgelopen, is het verstandig hulp in te schakelen van een letselschadespecialist. Een letselschadespecialist kan helpen bij het berekenen van de schade, het beoordelen van aansprakelijkheid en het onderhandelen met de wederpartij. Kort gezegd, deze kan er voor zorgen dat uw man daadwerkelijk schadevergoeding ontvangt.

Als de wederpartij aansprakelijk is, dan moet deze ook de kosten van juridische hulp betalen. Het inschakelen van een letselschadespecialist is dan kosteloos.

Mocht u dat willen, dan zou ik uw man kunnen bijstaan. Als u dat wenst, dan kunt u nader contact met mij opnemen.

Veel sterkte!

Beoordeel dit antwoord:

Op de eerste plaats wil ik u man heel veel sterkte toewensen bij zijn herstel en het zal ook voor u niet makkelijk zijn.
Ik hoop dat hij onder behandeling is van een goede arts die hem kan helpen om weer snel op te knappen.
Ik adviseer u om voor de afwikkeling van de schade een letselschade deskundige in te schakelen. De kosten daarvan kunnen meestal verhaald worden op de verzekering van de auto. Als u dat wilt kan ik u vrijblijvend adviseren.

Beoordeel dit antwoord:

Geachte vragensteller,

Evenals mijn collega's die uw vraag eerder hebben beantwoord wens ik u en uw man de komende tijd veel strekte met het herstel.

Op basis van uw verhaal ga ik ervan uit dat uw man op de zebra is aangereden en op grond daarvan had de bestuurder van de auto hem voorrang moeten verlenen. Daarnaast is er sprake van een ongeval tussen een gemotoriseerd voertuig en voetganger. Op grond van de wegenverkeerswet wordt de zwakker verkeersdeelnemer beschermt door voor de bestuurder van de auto een risico aansprakelijkheid in het leven te roepen. Dit betekent dat de automobilist aansprakelijk is, ook al treft hem geen verwijt.

Ik adviseer u om een letselschadejurist/advocaat in te schakelen. Deze neemt voor u het gehele schaderegelingstraject uit handen zodat u zich beiden kunt richten op het herstel van uw man en de zorg voor uw kinderen. Het belangrijkste is dat u een klik heeft met de jurist/advocaat die u inschakel en dat u het gevoel heeft dat de zaak bij uw belangenbehartiger in goede handen is.

Voor wat betreft de kosten adviseer ik u om niet in te stemmen om uw zaak op basis van no cure no pay te laten behandelen omdat in dergelijke gevallen een percentage van de schade , van bijvoorbeeld 25%, door uw belangenbehartiger wordt "ingepikt". In deze zaak staat wat mij betreft de aansprakelijkheid vast en dienen de kosten voor juridische bijstand in zijn geheel te worden vergoed door de verzekeraar van de automobilist.

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen hebben, schroom dan niet om contact met mij of een van mijn collega juristen/advocaten op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag