Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn man heeft een ongeluk gehad met zien wielrenfiets. Hij is aangereden door een auto die afsloeg. Daarbij is hij 10 minuten buiten bewustzijn geweest. Daarna is hij met de ambulance naar het ziekenhuis vervoert. Van het hele ongeval weet hij niets meer. Nu is zijn fiets achtergebleven. De politie heeft mij een naam doorgeven waar zijn fiets is achter gelaten, maar geen adres. Nu is de fiets verdwenen we hebben in de buurt na gevraagt maar de naam is niet bekend in de buurt. Is de politie aansprakelijk voor de goede aflevering van de fiets?

Op de eerste plaats wens ik uw man een voorspoedig en algeheel herstel toe.

Bij een letselschade komen een hoop zaken kijken. Daarbij gaat de aandacht uiteraard eerst uit naar de gezondheid. Maar ook de financiƫn zijn van belang. Nu het een aanrijding is met een auto, die ook nog eens afsloeg, is de kans groot dat de (verzekeraar van de) auto aansprakelijk is voor de door uw man geleden en nog te lijden letselschade.

Onderdeel van deze schade kan de dagwaarde van de fiets zijn, nu deze kennelijk na het ongeval ontvreemd is. Het is weliswaar onzorgvuldig van de politie dat zij de fiets niet meegenomen hebben naar het bureau, maar het is maar de vraag of zij daardoor aansprakelijk zijn. Ik adviseer u dan ook de fiets bij uw tegenpartij te claimen.

Mocht u hulp nodig hebben bij het verhalen van de (letsel)schade, dan kunt u geheel vrijblijvend contact met mij opnemen. Ik ben een gespecialiseerd letselschade advocaat, met meer dan vijftien jaar ervaring met de behandeling van letselschade's.

Beoordeel dit antwoord:

Wat een vervelend ongeval.

Ik hoop dat uw man snel en zonder problemen volledig geneest.

Het is natuurlijk slordig dat de politie niet het adres heeft genoteerd van degene die de fiets heeft. Maar de politie is in principe niet aansprakelijk voor het afleveren van de fiets van uw man.

U kunt echter alle kosten, ook de kosten van rechtsbijstand, claimen bij de verzekeraar omdat de automobilist fout was door af te draaien zonder goed op te letten. Onder andere de schade door verlies van de fiets kunt u daarom claimen bij de verzekeraar.

Mijn advies is overigens om een deskundige op het gebied van letselschade in te schakelen. Ik heb ruime ervaring met dit soort zaken en daarom weet ik dat als mensen zelf de schade regelen dat dan soms schade die geclaimd kan worden vergeten wordt. Omdat de kosten van rechtsbijstand ook vergoed heeft een slachtoffer ook nadeel van inschakeling van een specialist.

Als u wilt ben ik graag bereid om gratis en vrijblijvend naar uw zaak te kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Allereerst heel veel beterschap voor uw man!

Ik raad u aan om de automobilist aansprakelijk te stellen voor de (letsel)schade.

Het feit dat de fiets niet meer is terug te vinden of is gestolen is een gevolg van het ongeval.
De schade (dagwaarde fiets) kan daarom op de verzekeraar van de automobilist verhaald worden, net als de overige schade.

Indien u wenst, kunt u contact met mij opnemen om uw zaak vrijblijvend te laten beoordelen.
Ik ben letselschadeadvocaat met ruime ervaring in het letselschaderecht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag