Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn man en ik gaan scheiden, nu wilt hij zelf de scheiding regelen en geen bemiddelaar erbij. Ik wil dat wel, want ik ben niet op de hoogte van alle financiƫle regelingen, mijn ex wel. Wat kan ik nu het beste doen? Ik wil een vechtscheiding voorkomen in het belang van de kinderen.

Beste,

Een echtscheiding onder voorwaarden waar beide partijen tevreden mee zijn verdient altijd de voorkeur. Het is belangrijk dat u beiden open kaart speelt. Een advocaat die uw gezamelijke belangen behartigd is de meest gebruikte, simpelste en goedkoopste weg. Een scheiding moet immers door een advocaat bij de rechter worden ingedient met een verzoekschrift. Ik heb hier veel ervarting mee en kan u helpen de scheiding op goede wijze tot stand te laten komen.

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op mr Geelkerken: het is zo dat als u geen vechtscheiding wenst (hetgeen heel begrijpelijk is) en uw man wil gene advocaten en anderen erbij dat u zegt dat u wel wilt dat u ook op de hoogte bent van uw rechten en plichten en dergelijke en dat u in elk geval een expert (advocaat of andere - financieel- deskundige) voor u zelf wilt. Als hij dat niet wenst dan moet u hem ervan overtuigen dat wellicht 1 advocaat of 1 mediator het beste is. U kunt ook de deskundige achter de hand houden en met hem/haar overleggen bij elke stap. Uiteindelijk zal een advocaat het verzoekschrift tot echtscheiding in moeten dienen bij de rechter. Voor meer informatie kunt u mailen of u kunt het Juridisch Loket benaderen 0900-8020, dat is de informatielijn van de rijksoverheid en daar kunnen ze u ook uitleg geven over gefinancierde rechtshulp indien u daarvoor in aanmerking wilt komen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag