Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex-vrouw houdt zich niet aan de gemaakte afspraken, betreffende de betaling van de kinderopvang

Beste, Ik ben sinds een paar jaar gescheiden. Echter is de ouderschapsplan pas vorige jaar afgerond. Mijn ex wilde namelijk veel meer alimentatie ontvangen, dan ze er eigenlijk recht op heeft.

Uiteindelijk zijn we tot een overeenkomst en is de ouderschapsplan eindelijk getekend. Ik heb co-ouderschap voor 1 van mijn kinderen (mijn dochter 8). Mijn zoon (12 jaar) zie ik alleen in het weekend om de week. Tevens betaal ik mijn ex-vrouw alimentatie voor beide kinderen.

In de mailwisseling van mijn advocaat en de advocaat van mijn ex is afgesproken dat ik alimentatie betaal, maar dat mijn ex de kosten van de kinderopvang op zich neemt. Anders zou ik niet akkoord gaan met het tekenen van de ouderschapsplan.
Mijn ex is toen hiermee akkoord gegaan. Echter is het nu anders. Mijn ex betaal de kosten van de kinderopvang niet meer en ziet ik nu met een situatie met de opvang van mijn dochter en mijn werk. Ik werk namelijk 40 uur per week.
Wat kan ik doen om er voor te zorgen dat mijn ex zich aan de afspraak houdt? Is het mogelijk om een wijziging van de hoofdverblijfplaats van mijn dochter te verzoeken? De communicatie en omgang tussen mij en mijn ex is zeer slecht. De kinderen zijn hier helaas de dupe van. Wat zijn mijn mogelijkheden?

U blijft elkaar nodig hebben, om tot aanpassing van de afspraken te komen. Als rechtstreeks overleg niet lukt, dan kunt u een mediator voorstellen. Via een advocaat kunt u inderdaad wijziging hoofdverblijfplaats verzoeken (via de rechter).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag