Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex-partner wilt geen omgangsregeling bespreken

Mijn ex partner en ik hebben een dochter van 4 jaar.
Hij ziet dochter een keer per week, dat is goed, maar m.b.t. afspraken van vakanties of feestdagen komt er niks uit. Hij wil absoluut niet met een mediator bespreken. Dus het moet altijd zijn wanneer hij wilt hoe hij wilt en meestaal 2 dagen.
Laatste keer is hij 2,5 dagen op vakantie met ons dochter geweest, niet gezegd dat hij 10 dagen vrij was en vervolgens in 1 week ons dochter 3 keer heen en weer opgehaald en terug gegeven, waardoor wij geen afspraken konden maken.

We zijn niet getrouwd geweest en ik heb het gezag van ons dochter.

Ik vind dit een hele stressvolle situatie, ik zou liever 1 keer per jaar alle feestdagen willen bespreken.

Ook vind ik dat voor de tijd dat hij met ons dochter besteed, hij te weinig kinderalimentatie betaald, aangezien hij geen lange vakanties met haar wilt besteden.

Dur mijn vraag is: is er een manier dat ik een omgangsregeling met hem kan krijgen? Als hij dochter niet in zijn vakanties wilt zien, is geen probleem, mat dat die 3 dagen in de zomer of winter tenminste zijn vastgesteld, aangezien hij geen afspraken wilt maken.

Met vriendelijke groet,

Ik adviseer u een advocaat personen- en familierecht op te zoeken. Die kan zo nodig een procedure bij de rechtbank opstarten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag