Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex-partner wil mijn dochter niet meer brengen. Wat kan ik doen (behalve ophalen) ?

Kunt u wat meer informatie geven? Is er een omgangsregeling of een zorgregeling afgesproken en wordt deze niet nagekomen? Of is het enkel een geschil over het halen en brengen?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Was inderdaad een beetje summier in de info.

Zijn nu bijna 10 jaar uit elkaar, destijds is een convenant opgemaakt. Maar ongeveer 6 jaar geleden is ex verhuist (150 km) en dochter (destijds 7 jr) is bij haar gaan wonen . Sinds 5 jaar heb ik een andere baan en ben daardoor ongeveer €1000 minder gaan verdienen en heb daardoor aangeven dat ik de alimentatie wil aanpassen. Heb dat alleen pas een paar maanden geleden gedaan. En sinds ik die wijziging heb doorgevoerd weigert zij om onze dochter te brengen. En sinds die tijd heeft dochter opvallend vaak sportwedstrijden, feestjes, huiswerk etc. waardoor ze eigenlijk niet meer op vrijdagavond (zoals afgesproken) kan komen maar pas op zaterdagmiddag. Maar dan wel als ik haar kom halen ipv dat ze gebracht wordt (wat ze de tijd daarvoor altijd heeft gedaan). Wil graag weten wat mijn rechten zijn en wat te doen. Iedere keer 600km rijden om mijn dochter te kunnen zien, terwijl we voorheen de afstand deelden.


Bent u ouder met gezag? En is in het convenant bepaald dat dochter haar hoofdverblijf bij u ex heeft en wanneer zou u ingevolge convenant uw dochter zien? Om de week op vrijdag tot en met zondagavond? Zegt het convenant iets over halen en brengen? Of is de afspraak betreffende het "delen van de afstand" zoals u dat noemt nadien door jullie mondeling afgesproken?

Uw ex kan uw minderjarige dochter niet bij u weghouden aangezien u recht heeft op omgang en als uw dochter pas op zaterdagmiddag komt is dat natuurlijk niet conform de afspraken.

Maar uit uw aanvullende verhaal maak ik op dat er veel meer aan de orde is. Als u een wijziging van de kinderalimentatie wenst dient u sowieso de gang naar de rechter te maken, gezien het feit dat uw ex - zo maak ik althans op uit uw verhaal - niet bereid zal zijn vrijwillig in te stemmen met een herberekening, waardoor het ouderschapsplan op dat punt zou kunnen worden gewijzigd.
U spreekt overigens over "alimentatie". Bedoelt u daarmee ook de partneralimentatie?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag