Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex partner en ik zijn sinds een half jaar uit elkaar en wonen apart. Wat al een vervelende situatie is als je kinderen heb. We woonde in een appartement wat we particulier huren, met een all in huur van €732,56 all in.

Mijn ex en 2 kinderen zijn in de oude huurwoning blijven wonen, alleen staat het huurcontract nog op mijn naam. Ze heeft wel al die tijd ingeschreven gestaan, en betaald al een half jaar de huur. Maar ze heeft nooit op het huurcontract gestaan.

Nu heb ik de verhuurder gevraagd om het huurcontract te wijzigen, of een nieuw huurcontract te maken. Nu wilt de verhuurder alleen een nieuw contract maken, wat ik op zich niet zo erg vindt.

De verhuurder heeft nu aangegeven dat hij de all in huur wilt verhogen met €110 per maand! Omdat wij zo gezegd al 2 jaar te weing betalen aan servicekosten, waar ik hem nog nooit over gehoord heb.

We hebben blokverwarming dus we betalen wel een hoop aan servicekosten. Ik zou niet weten hoeveel omdat dit niet gespecificeerd in het contract staat, en we hier ook geen afrekening van krijgen.

Wat zijn onze rechten? en mag de verhuurder de huur met zoveel verhogen? moet de verhuurder de kosten openbaar maken? En kan mijn ex het contract overnemen?

Alvast hartelijke dank.

Indien uw ex-partner medehuurder was had ze het huurcontract kunnen voortzetten. De huur mag dan niet verhoogd worden.

Een verzoek tot medehuurder kan alleen gedaan worden als er sprake is van een gemeenschappelijke huishouding. Die is er in uw geval niet meer. Er bestaan wel wat uitspraken dat een aantal maanden na beëindiging van de relatie, alsnog een verzoek tot medehuurder kan worden gedaan.

Om een en ander beter te kunnen beoordelen heb ik meer informatie nodig. U kunt hieromtrent even contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag