Stel vraag

Scheiden & Alimentatie

Particulier


Mijn ex heeft een procedure opgestart over de omgang met mijn kind. Hij heeft nooit meer dan één dag per week de zorg van ons kind gedragen en was niet erg betrokken bij de opvoeding. Hij heeft allerlei verslavingsproblematiek en agressie wat ervoor zorgde dat er geen veilige thuissituatie was. Er is nu sprake van begeleid contact.

Hij heeft hij een procedure opgestart met als vraag om 60/40 voor ons kind te zorgen. Zijn procedure zit vol onwaarheden. Hij ontkent ook de problematiek. Ik heb wel veel bewijs om (denk ik) aan te tonen dat hij geen verantwoordelijke ouder is. De vraag is: is dit ook zo? En hoe kan ik het nog beter verwoorden? Ik hoop dat iemand de zaak wil doornemen en advies kan geven.

Het liefst zou ik advies willen van iemand die verstand heeft van narcisme en eventueel anti-sociale persoonlijkheden. Ik wil deze rechtzaak graag winnen om mijn kind te kunnen beschermen zodat het in een veilige en stabiele omgeving kan opgroeien. En ik wil ook, indien dat goed gaat en mijn kind geen schade ondervindt, wel dat er met regelmaat contact plaatsvindt tussen vader en kind.

Ik heb een pro-deo advocaat maar deze advocaat wil de zaak niet met mij doorlopen. Mijn advocaat heeft ook niet goed door welke spelletjes er worden gespeeld en hoe hier op in moet worden gegaan.

Als u ontevreden bent over uw huidige advocaat raad ik u aan dat met de advocaat te bespreken. Zeker in dit soort procedures moet de samenwerking tussen u beiden goed zijn. Uw advocaat zal de zaak ook met u moeten bespreken. Indien u ontevreden blijft over uw advocaat, kunt u de zaak eventueel aan een andere advocaat overdragen. Dan betaalt u meestal wel een nieuwe eigen bijdrage (indien u een toevoeging heeft). Als u bewijs heeft dat meneer niet goed in staat is de verzorging op zich te nemen, kan uw advocaat dat in de procedure inbrengen. Ook de verslagen omtrent de begeleide omgang zullen hier relevant zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag