Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn dochter van 16 jaar is ontslagen als cassiere. Ze heeft een 0 uren contract! Ze is ontslagen omdat ze alcohol
Heeft verkocht aan iemand die geen 16 was! Ze heeft wel om een id kaart gevraagd maar in de drukte niet goed de datum nagekeken! Dit was de eerste keer dat haar dit gebeurde en dus ook de reden voor haar ontslag! Mag dit zomaar?

Geachte vragensteller,

Als ik u vraag goed begrijp is zij op staande voet ontslagen. Klopt dit? Heeft zij hierover een brief ontvangen? Indien dit het enige is wat er gebeurd is, zal het waarschijnlijk niet mogen, maar daarvoor heb ik meer informatie nodig om dit goed te beoordelen.

Als ze op staande voet is ontslagen is dit een ontslag per direct. Vanaf datum ontslag ontvangt zij geen salaris meer en zal zij hoogstwaarschijnlijk ook niet in aanmerking komen voor een uitkering.

Ik adviseer uw dochter dringend om het ontslag aan te vechten. Zij kan dit doen door een brief waarin zij de nietigheid van het ontslag inroept. Het is verstandig dat zij zich goed laat informeren en begeleiden door een advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Ze zal waarschijnlijk in aanmerking komen voor overheidsgefinancierde rechtsbijstand (pro deo). Dit betekent dat de overheid het grootste gedeelte van haar advocaatkosten betaalt.

Ik help u dochter graag met het aanvechten van haar ontslag en kan ook overheidsgefinancierde rechtsbijstand voor haar aanvragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag