Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn dochter heeft een samenleving contract en een koophuis.
Nu gaat het niet goed tussen beiden,de hypotheek is 260.000 haar vriend zegt ik laat me niet op straat zetten tevens heeft hij een vermogende peet tante met diverse onroerend goed zaken.
Deze peet tante heeft aangeboden om het huis te kopen en dan mag haar vriend daar in wonen.
Dit huis mag de eerste vijf jaar niet met winst verkocht worden dus een goede investering voor de tante want de verkoopprijs van de eerder gebouwde wijk is al flink gestegen.
Mijn dochter kan de hypotheek niet betalen maar er zit wel 40.000 euro spaargeld van haar in.
Als ik m'n dochter geld schenk om de hypotheek te verlagen of als ik het huis wil overnemen staat zij of ik dan in een bevoorrechte positie ten aanzien van z'n peettante.
Persoonlijk zie ik hier geen duidelijke oplossing in tevens wil m'n dochter er ook blijven wonen.
Hoe kan ik dit het beste oplossen??

Ik vrees dat dit niet zonder juridische strijd kan als beiden het huis willen behouden. Ik zou als ik u was zo snel mogelijk een voorstel op papier zetten en een aanbod doen aan hem. Voorwaarde is dan wel dat u (uw dochter) in staat is met uw hulp de woning over te nemen en ook de financiering. Indien hij niet meewerkt, zal er een belangenafweging worden gemaakt door de rechter tussen bieden (indien hij aangeeft dat hi j de woning ook kan overnemen). Een alternatief is mediation om onderling toch tot oplossingen te komen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag