Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


mijn dochter en haar vriend huren van een particulier een onderverdieping op nr.5a boven haar woont iemand anders op nr.5,laats wilden ze huursubsidie aanvragen,maar dat kon niet omdat ze volgens de gemeente samen woont met twee mannen,dus samen met die van nr.5., de gemeente ziet dat als 1 adres,maar de gemeente int wel afvalstofheffing en belasting van nr.5 en nr.5a dan zijn het ineens wel 2 adressen,hoe kan dit,en hoe kunnen ze alsnog in aanmerking komen voor huursubsidie,( mijn dochter en haar vriend hebben een laag inkomen en willen een kwijtschelding maar dat kan dus ook niet) alvast bedankt

Ga eerst na of volgens de regels van de gemeente legaal is verhuurd (als een verhuurvergunning nodig is, dan moet je controleren of die vergunning er is/kan komen). Je wilt immers niet dat de verhuurder wordt gedwongen een huurovereenkomst te eindigen.

Als de huurovereenkomst past binnen de gemeentelijke regels, dan wilt u aantonen dat er sprake is van gescheiden huishoudens en gescheiden huurovereenkomsten. Dat kunt u bewijzen en dat bewijs kan mogelijk alsnog een gunstigere beschikking opleveren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag