Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn contract voor bepaalde tijd loopt op 30 april 2014. Ik heb de arbeidsovereenkomst opgezegd per 1 december 2013, omdat ik per 1 december 2013 een andere baan heb. Nu gaat mijn werkgever niet akkoord met mijn ontslag, omdat in de arbeidsovereenkomst is opgenomen dat arbeidsovereenkomst alleen bij wederzijds goedvinden beƫindigd kan worden. In eerste instantie willen ze dat ik tot 30 april 2014 bij hun in dienst blijf. En als compromis gaan ze akkoord met ontslagdatum van 1 januari 2014.
Mijn nieuwe werkgever wilt dat ik per 1 december 2013 bij hun in dienst kom. Wat nu?

Uw huidige werkgever staat in zijn recht als de arbeidsovereenkomst niet tussentijds opgezegd kan worden (en dat kan niet zonder schadeplichtig te zijn, tenzij dat er uitdrukkelijk in staat dat dat wel kan). Helaas voor u. Het beste is om te proberen bij de nieuwe werkgever een maand later te beginnen. Of misschien kunt u iets regelen met parttime bij beiden werken in december.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt uw contract wel eerder opzeggen alleen bent u schadeplichtig jegens uw huidige werkgever.
Uw werker kan dan schade van u vorderen, vaak ter hoogte van het loon over de periode dat u eerder opzegt. Beter is om te onderhandelen zoals mijn collega voorstelt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag