Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Mijn buurman schuin tegen over mij zet zijn werkbus en auto altijd op de straat ipv op zijn eigen oprit. Hierdoor kan ik moeilijk uitrijden en erger mij groen en geel hier aan. Wat kan ik hiermee?

In principe is er weinig aan de hand: parkeren op de eigen oprit is niet verplicht en hij mag, mits hij de doorgang niet totaal belemmerd (maar dat doet hij niet begrijp ik uit uw woorden, u moet alleen wat meer moeite doen), ook langs de zijde van de rijbaan parkeren.

Er is echter een "maar". Zoals we allemaal weten van ons theorie-examen, is parkeren voor een uitrit niet toegestaan. OOK niet wanneer dit een eigen uitrit betreft. Is dat het geval, dan kunt u hem daarop aanspreken (maar ik vrees dat het hem eerder zou aansporen om maar een eindje verder op te gaan staan).

Als u echt aanhoudende overlast heeft en een goed gesprek niet werkt, kunt u eens met de gemeente gaan praten of zij er op willen letten en eventueel een parkeerverbod in kunnen stellen. Dan loopt u echter weer het risico dat hij juist aan uw kant van de straat komt parkeren. Ook dat mag. Parkeren voor het eigen huis is niet verplicht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag