Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Mijn beroep tegen een opgelegde parkeerboete is ongegrond verklaard. Helaas kan ik niet bewijzen dat ik op de bewuste ochtend zeker niet op de bewuste plek ben geweest: was alleen thuis, man en kinderen waren naar hun werk c.q. school. Moet ik betalen of een nieuw beroep instellen tegen CJIB?

Beste vrager,

Zonder bewijs kom je in het bestuurs(straf)recht niet erg ver. Het is jouw woord tegen dat van degene die de boete uitschreef en in de regel wordt de laatste geloofd. Misschien heb je van internet of je mobiele telefoon gebruik gemaakt toen de boete werd uitgeschreven? Je kunt proberen om de locatiegegevens op te vragen bij je aanbieder of provider. Blijkt daaruit dat je (heel) ergens anders was, dan heb je beijws. Succes.

Beoordeel dit antwoord:

Als uw bezwaar is afgewezen door de OvJ kunt u in beroep tegen deze uitspraak. U dient wel rekening te houden dat u griffierechten bent verschuldigd aan de rechtbank (u krijgt het griffierecht weer terug als u uw zaak wint. En bedenk wel dat u nieuwe argumenten moet hebben, immers herhaling van zetten geeft niet altijd het gewenste resultaat. PS vergeet u niet de termijn voor het indienen! Staat op het besluit dat u heeft ontvangen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag