Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


mijn baas wil mijn prive mobiele nummer op mijn visitekaartje zetten. Dit wil ik niet aangezien het prive is. Ik krijg een telefoonvergoeding maar daar heb ik verder nooit om gevraagd. Het is eigenlijk een verkapt loon. Moet ik mijn privenummer op het kaartje zetten? Of mag dit helemaal niet.

Blijkbaar krijg je al enige tijd een telefoonvergoeding voor het gebruik van je privetelefoon. Belangrijk is wat jullie verder hebben afgesproken ten aanzien van het telefoongebruik. Als er niets is afgesproken (behalve de reeds bestaande vergoeding) is het het verstandigste om met je werkgever in overleg te treden en aan te geven dat je niet wilt dat je privetelefoonnummer op je visitekaartjes wordt afgedrukt. In principe kan je werkgever dit ook niet afdwingen. Zeker niet als je voorstelt om een zakelijk telefoonnummer (op kosten en op naam van je werkgever) te gaan gebruiken. Je zal dan niet langer een telefoonvergoeding ontvangen.

Ik hoop dat je geholpen bent met dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:

ondanks een verkregen telefoon vergoeding, kan de werkgever u niet verplichten uw privé telefoon nummer op het kaartje te zetten.
dit zijn uw privé gegevens en conform de wet bescherming persoonsgegevens mag uw werkgever die zonder uw toestemming niet openbaar maken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag